https://peopleselect.nl/youngprofessional/over-ons/faq/
People Select Young Professional

Frequently Asked Questions People Select Young Professional

 • Hoe ziet de procedure eruit als ik me inschrijf via de website?
  Via de website kun jij je CV achterlaten en komt deze bij één van onze consultants terecht. Binnen 10 werkdagen wordt er telefonisch contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek en bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Als jouw wensen voldoende aansluiten bij ons aanbod nodigen we je uit voor een gesprek bij ons op kantoor. In dat gesprek gaan we dieper in op je achtergrond en ambities en samen met jou bepalen we welke organisatie het beste bij jou past. Als er een passende functie beschikbaar is nemen wij je mee in de sollicitatieprocedure. People Select Young Professional begeleidt jou dan gedurende de hele procedure.
 • Staan alle vacatures op de website?
  Ons actuele vacature-aanbod staat op onze website. Af en toe is een vacature nog zo vers dat hij nog niet online staat. Maar wij bieden meer dan alleen bemiddeling bij vacatures. Het kan ook zijn dat je er zelf nog niet uit bent wat het beste bij je past. Wij denken daarover graag met je mee. Heb je dus interesse om een stap in je carrière te maken; schroom dan niet om contact op te nemen met People Select Young Professional.    
 • Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een gesprek bij jullie op kantoor?
  Een gesprek bij ons op kantoor is een competentiegericht interview, waarbij dieper ingegaan wordt op je achtergrond en ambities.  In dit open gesprek gaan wij samen met jou kijken welke organisatie het beste bij je past en in welke functie jij je krachten het beste kunt inzetten. 
 • Hoe groot is de kans op een baan als ik bij jullie op gesprek kom?
  Dat is moeilijk te voorspellen en kan per persoon verschillen. Samen met jou kijken we wat het beste bij jou past en wat aansluit op je achtergrond en ambities. Door een uitgebreid interview op kantoor kunnen wij nog beter onze ogen en oren voor je open houden en sneller met jou schakelen op het moment dat er iets voorbijkomt. Als dat gebeurt nemen we direct contact met je op, maar houd ook zeker zelf onze website en Facebookpagina in de gaten. Mocht je een interessante vacature zien en wij hebben nog geen contact met je opgenomen, stuur ons dan gerust een mailtje. Je kunt ook altijd contact opnemen als je wilt sparren of advies wilt vragen over banen.  We kunnen niets garanderen, maar doen wel onze uiterste best.
 • Hoe snel kan ik een baan vinden?
  Het kan heel snel gaan, maar gemiddeld duurt een sollicitatieprocedure één maand.  
 • Hebben jullie ook vacatures open staan bij People Select Young Professional zelf?
  Ja! We zijn binnen ons kantoor altijd op zoek naar talent dat het uiterste uit zichzelf wil halen. Lijkt het jou een uitdaging om in een jong team te werken en ervaring op te doen in? Neem dan contact met ons op.
 • Hebben jullie een talentpool?
  Elke kandidaat die zich bij ons aanmeldt, komt in de talentpool terecht. Met een (telefonisch) gesprek pakken we snel het contact op en weten we precies waar jij naar op zoek bent.
 • Zijn er kosten aan verbonden als ik me bij jullie inschrijf? 
  Nee, onze service is geheel gratis en vrijblijvend.
 • Waarom zou ik via People Select Young Professional solliciteren als ik ook direct bij het bedrijf van mijn voorkeur kan solliciteren?
  People Select Young Professional biedt onafhankelijk advies en kijkt naar jou als individu en naar waar jouw kwaliteiten en krachten liggen. Doordat wij contact hebben met meer dan 100 organisaties, kunnen wij je goed adviseren over de carrièremogelijkheden. Gedurende het sollicitatieproces bereiden we je voor op de gesprekken en cases, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 
 • Wat onderscheidt People Select Young Professional van andere recruitmentbureaus?
  People Select Young Professional onderscheidt zich door haar dedicated expertise en kennis. Daarnaast kennen wij de wensen en behoefte van onze doelgroep en kunnen we hier goed op inspelen. Wij werken aan de hand van een persoonlijke aanpak en wij geven de kandidaat onafhankelijk advies over wat de beste stap is binnen zijn of haar carrière.
 • Als ik via People Select Young Professional ergens geplaatst word, kom ik dan in dienst van People Select Young Professional of van de opdrachtgever?
  Je komt in dienst van de opdrachtgever. People Select Young Professional bemiddelt uitsluitend tijdens de sollicitatieprocedure tussen kandidaat en opdrachtgever. Je werkt met een contract en de arbeidsvoorwaarden van jouw toekomstige opdrachtgever en bent verder niet verbonden bent aan People Select Young Professional. Wel houden we graag contact met je en blijven we op de hoogte om je later in je carrière opnieuw van dienst te kunnen zijn.

 

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04