https://peopleselect.nl/youngprofessional/opdrachtgevers/superunie/
People Select Young Professional

Superunie

Samen sterker

 

Samen ben je altijd sterker dan alleen. Vanuit die gedachte is zestig jaar geleden Superunie ontstaan, een centrale inkooporganisatie van dertien verschillende supermarktorganisaties. De aangesloten leden hebben samen een marktaandeel van maar liefst 30 procent, wat Superunie tot één van de grootste partijen in de Nederlandse levensmiddelenmarkt maakt. Doordat veel Superunie leden marktleider zijn in hun regio, kunnen zij met gemak de concurrentie aan met nationale ketens.

 

Prijs/kwaliteit

Centraal bij Superunie staat het inkopen van producten tegen de beste prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast ontwikkelt Superunie ook succesvolle Eigen Merken, zoals Markant, Perfekt, Derlon en Melkan en verzorgt zij verschillende back-office activiteiten voor haar leden, zoals op het vlak van Product Integriteit en Supply chain finance. Bij Superunie werken negentig medewerkers.

 

Lean and mean

Superunie is een professionele organisatie met korte lijnen en is ‘lean and mean’ georganiseerd. De organisatie is gevestigd in Beesd. Het is een gerespecteerde en geduchte gesprekspartner in de levensmiddelenmarkt. De interne sfeer is open, eerlijk en duidelijk. Superunie is een organisatie die veel doet aan interne ontwikkeling. Naast het aantrekken van de beste mensen uit de markt investeert zij veel in opleiding en training.

“Omdat Superunie een inkooporganisatie voor 13 leden is, moet je bij het nemen van inkoopbeslissingen altijd de impact op lid-niveau overzien. Dat maakt het dynamisch. Het leukst vind ik de (voorbereidings)gesprekken met de leveranciers. Ieder gesprek heeft een eigen (specifieke) insteek, waardoor je getriggerd wordt om alternatief te denken. Ik vind het ook heel mooi dat een afspraak bij Superunie ook écht een afspraak is.”
Matthew de Haan
Matthew de Haan
Junior Inkoper
© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04