https://peopleselect.nl/youngprofessional/opdrachtgevers/hessing/
People Select Young Professional

Hessing

Versgesneden groente en fruit

Groente en fruit snijden en verwerken is een vak apart. Het is een dynamisch proces dat dag en nacht doorgaat en veel snelheid vereist. Bij Hessing beheersen ze dit vak al bijna zestig jaar. Ze snijden er niet alleen, maar verzorgen alle onderdelen van de keten: 'van het zaadje tot de aanvoer van een gesneden blaadje'. Daaronder vallen dus ook het telen, snijden, wassen, mengen, op smaak brengen, verpakken en vervoeren. Dat ze bij Hessing de controle willen houden over alle stappen in het proces is een bewuste keuze. Want alleen zo is er de garantie op de hoogste kwaliteit. Verse groente en fruit worden na binnenkomst binnen enkele uren gesneden, verpakt en afgeleverd.

 

Stamppot

Hessing is in 1957 gestart als groenteteler en begint al snel met het snijden van groentes voor in de soep en stamppotten. Na een paar jaar blijkt het aanbieden van gesneden groentes in plastic zakjes een gouden zet. Ze zijn sinds die tijd enorm gegroeid door diverse overnames en fusies. Zo is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande, internationale aanbieder van panklare groenten, AGF-specialiteiten, verse sappen, gesneden fruit en convenience producten. Ook in foodservice is Hessing actief met het concept Fresh Finest. Export vindt plaats naar onder meer België, Duitsland en Denemarken.

 

Kooktrends

Omdat consumenten steeds nieuwe eisen stellen aan hun groentes en fruit zijn ze bij Hessing altijd bezig met innovatie. Het bedrijf houdt de actuele eet- en kooktrends goed in de gaten en speelt daar scherp op in. Hun productontwikkelaars werken in een eigen proefkeuken continu aan nieuwe en verbeterde versproducten. Uiteraard is er daarbij volop samenspel met hun klanten. Hessing is de nummer 2 speler binnen de Benelux en aangrenzende landen en om deze positie verder te verstevigen werkt het aan zowel verdere specialisatie als diversificatie.

 

Passie

Hessing is een ondernemende en pragmatische organisatie met zowel een productie- als commercieel gedeelte. Ruim 1.500 mensen werken er met passie, drive en creatief vermogen. Het snijden en verpakken van de versproducten gebeurt op drie locaties: Zwaagdijk, Helmond en Sint Annaparochie. Voor het transport heeft Hessing een eigen bedrijf, Hessing Logistiek, zodat alles daarna zo snel mogelijk op de juiste locatie in de schappen belandt.

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04