https://peopleselect.nl/youngprofessional/opdrachtgevers/henkel/
People Select Young Professional

Henkel

Met divisies als Beauty Care, Laundry & Home Care en Adhesive Technologies heeft Henkel wereldwijd leidende posities dankzij een gebalanceerd en divers productportfolio. Denk aan merken als: Schwarzkopf, Fa en Syoss, Persil, Silan en Witte Reus, maar ook aan Pritt en Pattex. Die topposities hebben ze niet alleen in consumentenmarkten, maar ook in de industrie. Henkel is bovendien een toonaangevende leider op het gebied van duurzaamheid.

Henkel is ontstaan dankzij een bovengemiddelde interesse in wetenschap van Fritz Henkel. Samen met twee partners begon hij in 1876 in het Duitse Aken met het verkopen van een universeel wasmiddel. Een enorm succes! Het portfolio groeide snel, net als het aantal vestigingen. Inmiddels werken er wereldwijd circa 53.000 mensen. Het bedrijf streeft ernaar om in 2020 met de top 10-merken zo’n 75 procent van de totale omzet te realiseren.

In de Benelux heeft Henkel op dit moment vijf vestingen en zo’n 900 medewerkers. Het Belgische hoofdkantoor is in Brussel, met productielocaties voor de divisie Adhesive Technologies in Drogenbos en Westerlo. In Nederland staat een kantoor in Nieuwegein en is er een productievestiging in Scheemda. De Benelux-omzet bedroeg in 2017 ongeveer 510 miljoen euro.

De strategie tot 2020 is om duurzame groei te realiseren door meer samenwerking en nauwere contacten met klanten en consumenten en door innovatiever, flexibeler en digitaler te worden. Snel inspelen op de behoeften van specifieke doelgroepen met aangepaste producten, diensten en innovaties hoort daarbij. Ook duurzaamheid blijft hoog op de agenda staan. Henkel wil hierin graag ook in de toekomst leidend zijn en blijven. Het portfolio wordt verder aangevuld door gerichte overnames en er wordt via een durfkapitaalfonds 150 miljoen geïnvesteerd in startups met digitale of technologische expertise.

Henkel biedt werknemers ruime opleidings-en ontwikkelmogelijkheden en heeft een eigen Henkel Global Academy voor goed presterende managers en potentiele leiders. De cultuur is professioneel, waarbij er veel focus ligt op data en kennis. De medewerkers werken veel samen en hebben respect voor elkaar. De organisatie biedt diverse doorgroeimogelijkheden, ook internationale.

© 2022 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04