https://peopleselect.nl/youngprofessional/opdrachtgevers/duvel-moortgat/
People Select Young Professional

Duvel Moortgat

‘Ssst… hier rijpt den Duvel’

‘Ssst… hier rijpt den Duvel’. Die woorden staan in grote letters op de zijkant van de brouwerij van Duvel Moortgat. Het brouwen en narijpen van het speciaalbier vraagt om ‘hemels geduld’ van de brouwers. Na het afvullen rijpen de flessen eerst twee weken na in warme kelders en daarna zes weken in koude, voor ze de brouwerij mogen verlaten. Zo ontstaat het bruisende, langzame samenspel van mout, gist en alcohol wat Duvel tot zo’n bijzonder verleidelijk bier maakt.

 

Pionieren

Duvel Moortgat is een familiebedrijf en één van de grootste onafhankelijke brouwerijgroepen in België. De historie gaat terug tot 1871 als Jan-Leonard Moortgat vanuit zijn boerderij annex brouwerij gaat pionieren met hoge gistingsbieren. Zijn zonen Albert en Victor stappen later in de zaak. Omdat Duvel Moortgat zich uitsluitend concentreert op speciaalbieren, onderscheidt het zich van de concurrent. De brouwerij wordt in de markt gezien als een belangrijke, gewaardeerde, sympathieke en kwalitatieve speler. Naast Duvel komen ook La Chouffe, De Koninck, Vedett, Liefmans, Boulevard en Firestone Walker uit hun kelders.

 

Marge

Speciaalbier is een klein, maar interessant segment in de categorie bier vanwege de groeimogelijkheden en de goede marge. En dat willen ze bij Duvel Moortgat natuurlijk verder uitbuiten. De merknaam Duvel moet verder verstevigd worden en tegelijkertijd is er ook veel aandacht voor het uitbouwen van het brede assortiment. In de meeste exportlanden werkt Duvel Moortgat samen met lokale importeurs voor de verkoop en distributie van de bieren. Maar in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, China en Amerika zijn lokale verkoop- en distributieteams, omdat deze markten de meeste groeipotentie hebben.

 

Kwaliteit

Kwaliteit en passie staan hoog in het vaandel bij het authentieke familiebedrijf. Dat proef je ook in de Nederlandse organisatie van zo’n dertig personen, die met trots en plezier werken aan de verdere positionering van de merken in retail en horeca. Het team in Amsterdam is hecht en enthousiast en dankzij de platte organisatiestructuur zie je direct resultaat van je acties. Als ondernemende medewerker ben je een belangrijke spil in het bedrijf, heb je veel vrijheid, maar werk je ook nauw samen met je collega’s.

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04