https://peopleselect.nl/youngprofessional/opdrachtgevers/delta-wines/
People Select Young Professional

Delta Wines

‘We love wine, we live wine’. Dit motto vat de missie van Delta Wines bondig samen. Deze toonaangevende en internationaal georiënteerde marktspeler is de grootste wijnimporteur van Nederland en werkt samen met ongeveer 260 wijnhuizen. Jaarlijks verschepen ze meer dan 78 miljoen flessen. In nauwe samenwerking met hun klanten en de wijnmakers wil de organisatie de beste wijnbeleving in de wijnhandel realiseren en zo wijnconsumenten volop inspireren en enthousiasmeren. Dat doen ze door de klant te ontzorgen en zo efficiënt en effectief mogelijk te werken met een innovatief assortiment, een uitstekende supply chain performance, gezonde marges in de hele keten, hoge service en uitgebreide marktkennis.

Delta Wines bestaat uit verschillende onderdelen: Delta Wines, (de centrale backoffice van het bedrijf) inclusief het commerciële team van inkoop, verkoop en marketing, en Global Wine Operations, verantwoordelijk voor het op maat regelen van logistiek en opslag. De wijn wordt wereldwijd gesourced en geleverd aan supermarktretail, speciaalzaken, groothandels, out of home, online en export. Behalve het verkopen van de merken van de wijnhuizen is Delta Wines ook actief in private label en fancy label.

Het bedrijf is sinds 2020 voor 51 procent in handen van investeerder Navitas Capital en voor 49 procent van het huidige management. De organisatie is daarmee de eerste Nederlandse ‘wijncoöperatie’, want  een belangrijk deel van de managers participeren momenteel als aandeelhouder. De toekomst is in handen van degenen die de ontwikkelingen in het bedrijf het beste kennen en zich er elke dag met passie voor inzetten.

De producten worden uit alle wijnregio’s geïmporteerd, zelfs uit afgelegen, nieuwe of herontdekte gebieden. Deze wijnen worden verkocht onder de labels DGS Wijn, Pallas Wines, Coenecoop Wine Traders en La Source (no- en low-alcohol). Tevens opereert Delta Wines in het buitenland met AN.KA (Polen), ADVEAL (Tsjechië), Delta Fijne Wijnen (België) en verkopen ze op hun beurt binnen de eigen kanalen aan de klanten. Deze combinatie levert een stabiele groei in flessen op. In coronatijd is de organisatie verder (en double digit) gegroeid. Er is niet alleen meer wijn verkocht, maar vooral ook kwalitatief betere en relatief iets duurdere wijn.

Het hoofdkantoor in Waddinxveen grenst aan een distributiecentrum waar dagelijks honderdduizenden flessen in- en uitgaan. Op het kantoor werkt een ambitieus team van circa 100 personen – waarvan 40 op de commerciële afdeling – in een informele en open sfeer aan het realiseren van de verdere groei-ambities en het creëren van nog meer toegevoegde waarde. Dat gebeurt steeds meer data-gedreven en dankzij de betrokkenheid van de investeerder zijn er volop mogelijkheden om actief in te spelen op kansen en trends. In het bourgondische ‘familie’bedrijf is een passie voor wijn natuurlijk een must en wordt er geregeld geproefd.

© 2022 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04