https://peopleselect.nl/youngprofessional/opdrachtgevers/bakker-barendrecht/
People Select Young Professional

Bakker Barendrecht

For a healthier future

 

Bakker Barendrecht (“Bakker”) is opgericht in 1930 en is een van de grootste internationale groente- en fruitbedrijven van Nederland. Met 800 medewerkers op locaties in Ridderkerk en Ossendrecht werkt Bakker dagelijks met 1,4 miljoen kilo groenten en fruit, 85 miljoen kratten per jaar. Vanaf de jaren ’60 levert Bakker aan de grootste retailer van Nederland. Dit hechte partnerschip is goed voor 80 procent van de omzet van Bakker Barendrecht. AGF is de grootste en belangrijkste categorie voor deze retailer.

Grondstoffen

Bakker levert grondstoffen aan Vezet, een van de grootste verwerkers van Nederland, die gesneden groente en fruit levert aan dezelfde retailer. Naast de activiteiten in Nederland is er een vestiging in Tsjechië en binnenkort ook in België. Deze vestiging levert verse groenten en fruit en logistieke diensten. Bakker zorgt voor beschikbaarheid van de producten op basis van het principe, ‘dichtbij als het kan, veraf als het moet’. Behalve inkopen van producten, rijpt en verpakt Bakker Barendrecht producten en zorgt zij voor een strenge kwaliteitscontrole.

Greenyard

Sinds kort maakt het bedrijf onderdeel uit van Greenyard, een wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit, bloemen en planten, logistieke diensten voor verse producten en potgrond & substraten. De groep, die het merendeel van de Europese retailers als haar klanten telt, biedt klanten en leveranciers efficiënte en duurzame oplossingen via de beste producten, innovaties, operationele uitmuntendheid en uitstekende dienstverlening. Greenyard heeft meer dan 8.000 medewerkers die werkzaam zijn in 25 landen over de hele wereld. Eigen mensen en de cruciale relaties met klanten en leveranciers ziet Greenyard als de troeven die de groep in staat stellen producten en diensten te leveren met een totale waarde van bijna 4 miljard euro per jaar.

Vers

Werken met vers betekent rekening houden met onverwachte zaken en snelle deadlines. Het werk is lekker afwisselend, dynamisch en ook specialistisch. Afdelingen werken nauw samen in een informele en betrokken sfeer. Typerend voor Bakker Barendrecht is hun bescheidenheid over mooie innovaties, organisatieverbeteringen en de vanzelfsprekendheid om alles te doen voor de klant.

“Bij Bakker Barendrecht kun je heel goed ontdekken waar je écht tot je recht komt. Je kunt je breed ontwikkelen in verschillende richtingen op commercieel, projectgericht en operationeel gebied. Het grote aantal carrièremogelijkheden – in combinatie met veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling – maakt Bakker een erg aantrekkelijke werkgever voor young professionals.”
Reinoud van Eerden
Reinoud van Eerden
Trainee
© 2022 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04