https://peopleselect.nl/youngprofessional/opdrachtgevers/babboe/
People Select Young Professional

Babboe

Veilig en goed vervoermiddel

Babboe is in 2006 opgericht door ouders die op dat moment op zoek waren naar de ideale bakfiets: kwalitatief goed en betaalbaar. Zo’n perfect exemplaar konden ze destijds nergens vinden. Daarom besloten ze het zelf te doen. Samen met een ingenieursbureau ontwierpen ze de Babboe Big, een robuust driewielmodel dat in 2007 op de markt is gezet. Vanaf dat moment ging het razendsnel met de opmars van de bakfiets. Babboe veroverde Nederland en de handige gezinsfietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

De bakfietsenmakers ontwikkelen hun product continu door en brengen naast fietsen ook allerlei handige accessoires op de markt. Steeds meer ouders ontdekken dat de bakfiets als vervoermiddel voor hun kinderen. Ook internationaal wordt de fiets een hit. Zeker nadat elektrische trapondersteuning de nieuwe norm wordt.

Inmiddels wordt de Babboe bakfiets wereldwijd in meer dan 30 landen verkocht. Die verkoop gaat via de webshop rechtstreeks naar consumenten, maar verloopt ok via resellers door heel Europa. Belangrijke afzetmarkten, naast Nederland, zijn onder meer Duitsland, Frankrijk. België, Scandinavië, Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Babboe is een snelgroeiende organisatie met een sterke visie op innovatie. Zo hebben ze in een paar jaar tijd verschillende modellen ontwikkeld waarmee ze precies aan de behoefte van de doelgroep van voornamelijk jonge gezinnen kunnen voldoen. Het assortiment verbreedt zich met tweewielbakfietsen. En sinds januari 2020 zijn er ook fietsen die speciaal ontwikkeld zijn voor goederentransport: de Babboe Pro.

Het draait in deze organisatie niet alleen om de verkoop van een kwalitatieve fietsen, maar juist ook om de emotie. Daarbij horen hoge kwaliteit en service, iets waar Babboe om bekend staat. Het merk is zowel online als offline sterk georiënteerd. Inmiddels werken er circa 50 mensen bij Babboe. Het is een platte, ondernemende organisatie met een jong en hecht team.

© 2022 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04