https://peopleselect.nl/youngprofessional/de-keuken/terugblik-keuken-events/de-keuken-bij-tony-chocolonely-crazy-about-chocolate-serious-about-people/
People Select Young Professional

De Keuken bij Tony Chocolonely: Crazy about Chocolate, Serious about People

Op 20 april 2016 vond het tweede Keukenevent van 2016 plaats, waarbij een young professional uit je team aanwezig was. De groep was dit keer uitgenodigd om eens nader kennis te maken met de marketing wereld van Tony’s Chocolonely.

Het event bij Tony’s Chocolonely was een inspirerende avond, waarbij de Keukenleden werden meegenomen in alle ins & outs van deze fair trade chocolade fabrikant. De avond startte met de Tony Talk, waarbij Marketing Manager Pascal van Ham duidelijk maakte hoe belangrijk story-telling is in de marketing van Tony’s. Ze vertelde over de visie ‘Crazy about Chocolate, Serious about People’ en legde uit over traceerbare ingrediënten in chocolade en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Door het proces van ‘Bean’ tot ‘Bar’ goed in de gaten te houden, garandeert Tony Chocoloney dat al haar chocolade slaafvrij is; en dat is geen gemakkelijke opgave! Met deze missie probeert Tony’s een verandering op gang te krijgen waarbij alle chocoladefabrikanten overstappen naar een volledig traceerbare, veilige, schaalbare en winstgevende keten.

Uiteraard werden de smaakpapillen ook getest tijdens het tweede gedeelte van de avond: een heuse proef-workshop gegeven door Tony’s Product Developer Eva Wieleman. Chocolade van concullega's van Tony werden vergeleken met de klassieke Tony-reep en we leerden het verschil concreet uit te tekenen op een smaak-web. Het bleek al snel dat dit een stuk ingewikkelder is dan men in eerste instantie denkt. Hoe fruity, nutty, chocolaty, earthy, dry, creamy en sweet is een stukje chocolade namelijk? Hierbij kon iedereen tegelijk alle vragen kwijt over de out-of-the-box smaken van de verschillende Tony bars; want hoe verzinnen ze toch smaken als popcorn-discodip of merengue kers?

Na de workshop werden de Keukenleden uitgedaagd met een case. Veel consumenten kopen Tony Chocolonely producten, maar hoe kun je ‘reep-kopers’ veranderen in ‘Tony-fans’? Het was duidelijk dat we met een talentvolle groep in de ruimte waren en de ideeën vlogen over tafel. Van Tony-app tot brand store; iedereen wilde meer Tony fans creëren!  

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04