https://peopleselect.nl/youngprofessional/de-keuken/terugblik-keuken-events/de-keuken-bij-makro-een-verse-kijk-op-foodservice/
People Select Young Professional

De Keuken bij Makro: Een verse kijk op foodservice

Kleine oogjes, de nodige koffie, en met de verwachting van de geur van vis op de vroege ochtend stonden alle Keukenleden al om 6:00 ’s ochtends voor de deur bij het visinkoop kantoor van Makro op de visafslag in Scheveningen. Hier werden we opgewacht door Harald Lek (Head of Category Management) van Makro, samen met Jan van de Werken en Ed Verwer van W.G. den Heijer & Zn. B.V., de huisleverancier verse vis van alle Makro vestigingen.

Door deze vis specialisten werden we de visafslag ingeloodst en maakten we hier kennis met het allereerste moment waarop de vis het land betreedt. Hier zagen we hoe de vis binnenkwam, gesorteerd werd, en geveild werd onder de klok, en dat allemaal op dezelfde ochtend. Tenslotte verlieten we de visafslag nadat we kennisgemaakt hadden met alle soorten vis en hun kenmerken, maar niet zonder dat Jan met pijn in zijn hart de mooiste makreel van de ochtend vaarwel kuste.

Vanuit de visafslag hebben we een kijkje genomen in de vestiging van Den Heijer, waar de vis met de hand gefileerd wordt. Hier konden we duidelijk de voordelen zien van vis die ter plekke wordt schoongemaakt. Ervaren fileerders veranderde hier hele vissen in lekker uitziende filets met een enkele haal van het mes.

De weg werd vervolgd richting de Wateringse vestiging van Makro, onder leiding van Linda Kwanten. Hier vertelde Harald ons met zijn visie en ambitie alle ins-en-outs van de strategie die Makro de aankomende jaren zal kenmerken; een totaalplaatje waar de kleine ondernemers shopt, netwerkt, en beleeft. Hier werden de Keukendeelnemers gevraagd hun inspiratie voor het visschap van de toekomst te pitchen voor Harald en Linda, en werden de winnaars beloond met een fles Hollandsche gin gemaakt uit Oosterschelde water. De dag werd besloten door een heerlijke maaltijd in het inhouse restaurant binnen de vestiging, met natuurlijk… vis.

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04