https://peopleselect.nl/youngprofessional/de-keuken/terugblik-keuken-events/de-keuken-bij-jumbo-een-blik-op-retail/
People Select Young Professional

De Keuken bij Jumbo: Een blik op Retail

We zijn met de Keuken afgereisd naar het zuidelijke Veghel om daar een Blik op Retail te krijgen van de familieformule Jumbo. In de Foodmarkt werden we welkom geheten door Gert Han Boersma, Unit Manager bij Jumbo.

Hij nam ons mee in het verhaal van Jumbo; hoe het begon, het heden en de toekomst. De sprekers die volgden gaven ons een nog uitgebreidere inkijk in de Jumbo formule: Bas Bakker, Formule Beleidsmanager, vertelde over de omnichannel strategie en Tim Hehenkamp, Manager 7even,  gaf inzicht in de analyses over de Jumbo-consument. Interessante feiten werden verhuld over alle kassabonnetjes die worden verwerkt in het interne datasysteem 7even en de nieuwe foodmarkets waarmee Jumbo hard aan de weg timmert. De dag stond verder in het teken van Category Management en de uitdaging om met een vernieuwende blik te kijken naar de wereld van Retail, welke meteen in praktijk werd gebracht tijdens een rondleiding door de Foodmarkt.

Na de lunch verplaatsten we ons naar het hoofdkantoor van Jumbo. Na een heerlijke lunch werden we in groepjes uitgedaagd en op pad gestuurd om verschillende cases, ingestuurd door drie Category Managers van Jumbo, uit te werken. Onze Keukenleden hebben zich helemaal ingeleefd in de trends en behoeften omtrent Dierenvoeding, Tussendoortjes en Wijnen, en vergeleken de categorieën van Jumbo met die van concurrenten. De uitkomsten werden gepresenteerd tijdens een centrale pitch en zo werd na uitvoerig beraad van de jury een winnaar uitgekozen: de groep met ideeën over een tussendoortjes ‘eetwijzer’ en een ‘Pick & Mix’ concept ging er met de prijs vandoor.

De dag eindigde met echte Brabantse worstenbroodjes, de nodige frituurhapjes en een lekker drankje. We willen Jumbo hartelijk danken voor de gastvrijheid en de goede zorgen, en onze Keukenleden voor het enthousiasme en hun inzet. En wie weet worden onze ideeën  door Jumbo opgevolgd, dus houd de schappen in de gaten. Wij kijken terug op een zeer geslaagd Keukenevent!

 

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04