https://peopleselect.nl/youngprofessional/de-keuken/terugblik-keuken-events/de-keuken-bij-jan-linders-commercie-versus-operatie/
People Select Young Professional

De Keuken bij Jan Linders: Commercie versus Operatie

Op donderdag 31 oktober vond het derde event van De Keuken 2019 plaats bij Jan Linders te Panningen, in het hart van het bourgondische zuiden.

Jan Linders is een echt familiebedrijf, dat sociaal is verankerd in de samenleving. De supermarkt staat bekend om zijn focus op vers, de broodafdeling en het ruime assortiment in speciaalbieren. De retailer is gevestigd van Arnhem tot Maastricht en heeft inmiddels 60 vestigingen. Met een eigen fonds steunt het meer dan 60 lokale doelen in de buurt. Naast A-merken biedt de retailer ook Onze Trots aan, een assortiment voor levensgenieters met een authentieke smaak uit het zuiden. De supermarkt wil duurzaam opereren en dat is terug te zien van de winkelinrichting tot de keuze voor regionale leveranciers.

De achtergrond van onze gastheer Ferry Moolenschot verraadt dat hij een retailman in hart en nieren is. Met ervaring bij Lidl en C1000 is hij sinds 2013 betrokken bij Jan Linders als Directeur Supermarkten en inmiddels benoemd tot CEO. Hij vertelde het verhaal van Jan Linders; van oprichting tot het heden en de toekomst, en van de operatie tot commercie. De Keukenleden kregen een helder beeld van de actuele uitdagingen voor Jan Linders en dat de lokale concurrentie van bijvoorbeeld bakkers en slagers voor “Het voordeel van het zuiden” misschien beter kan worden gezien en benaderd als strategisch partner op het gebied van vers.

Na een winkeltour met focus op de nieuwe formule en de uitingen van de USP’s van Jan Linders; vers, lokaal/regionaal en speciaalbier, verplaatsten we naar het Scelta Institute. Een indrukwekkende locatie, waar met passie gewerkt wordt aan eerlijke producten. Als grote verrassing kwam Jan Klerken, directeur en eigenaar van Scelta Institute Group, de Keukenleden zijn verhaal vertellen.

Opgegroeid tussen de paddenstoelen is hij ooit begonnen met de handel in paddenstoelen vanuit zijn rugzak. Inmiddels is Scelta uitgegroeid tot een wereldspeler. Iets terug doen voor de wereld en voor de mens staat op dit moment voor hem centraal. Daar werkt hij elke dag hard aan met zijn gepassioneerde werknemers. Innovatie is cruciaal en wie weet wat de champignon ons nog allemaal gaat brengen in de toekomst!

Na deze inspirerende presentatie was het tijd om ons terug te trekken in de wijnkelder, waar onder leiding van Ferry Moolenschot een openhartige discussie ontstond. Een aantal onderwerpen bleek erg te leven onder de Keukenleden zoals: het plannen (of juist niet!) van je carrière en het tonen van durf en lef als junior rondom meer senior collega’s. Hoe inspireer je je manager en blijf je inspireren? En: hoe merk je dat je voldoende groeit en ontwikkelt? Het zijn allemaal vragen die leven onder de young professionals.  En met zijn jarenlange ervaring kon Ferry hier mooi op inspelen en nieuwe inzichten geven.

Na een heerlijk (kerst)diner van Jan Linders sloten we dit succesvolle evenement af en keerde iedereen huiswaarts, vol met nieuwe inzichten.

 

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04