https://peopleselect.nl/youngprofessional/de-keuken/terugblik-keuken-events/de-keuken-bij-hands-off-my-chocolate-start-up-inspiration/
People Select Young Professional

De Keuken bij Hands Off My Chocolate: Start-up Inspiration

Op woensdag 27 juni vond het derde event van De Keuken 2018 plaats bij Hands Off My Chocolate in Hilversum.

Met ons kennisnetwerk voor FMCG & Retail young professionals ‘De Keuken’ waren we bij Hands Off My Chocolate in Hilversum. Hier werden wij enthousiast ontvangen door Kitty Smeeten, Kim van Drie en Victor van Caldenborgh. Kitty vertelde ons over het ontstaan van Hands Off en de uitdagingen die een eigen bedrijf opzetten met zich mee brengen. Samen met Thomas de Groen heeft zij Hands Off My Chocolate opgezet in 2013. Veel merken zijn gericht op het samen delen van producten, terwijl veel mensen het in de huidige maatschappij moeilijk lijken te vinden om voor zichzelf te kiezen. Daaruit werd het idee  geboren om juist toe te spitsen op het feit dat het oké is om af en toe voor jezelf te kiezen en dat iedereen deze kleine genietmomenten verdient en op dat moment was Hands Off My Chocolate ontstaan.

Door zelf marktonderzoeken uit te voeren kwamen zij er achter dat 33% van de mensen wel eens hun chocolade voor anderen verstopt.  Door meer dan 800 chocoladerepen van concurrenten om te smelten en te testen tegen hun eigen repen, vonden zij dat de meerderheid van hun participanten inderdaad de hands off chocolade beter beoordeelde. Met deze uitkomsten en meer zijn zij onder andere naar Ahold gegaan en inmiddels, 5 jaar later, kunnen zij met trots zeggen dat Hands Off bij Albert Heijn, Jumbo, Marqt en nog veel meer retailers ligt, hebben zij hun eigen webshop én kantoor in Hilversum en zijn zij al in 10 landen verkrijgbaar.

Omdat Hands Off heeft gemerkt dat hun repeat rate na een eerste aankoop erg hoog is, werden wij uitgedaagd om in groepen mee te denken hoe zij het aantal “probeeraankopen” kunnen verhogen en wat de belemmeringen zijn voor een dergelijke aankoop. Door een voor velen van ons innovatieve manier van brainstormen hierover (bijvoorbeeld door je te verplaatsen in een celebrity; hoe zou Donald Trump of Megan Markle dit aan pakken?) presenteerden wij onze bevindingen en aanbevelingen.

Wij kijken terug op een geslaagde middag waarbij we het resultaat hebben gezien van Kitty Smeeten die haar dromen heeft gevolgd en nogmaals heeft benadrukt dat het van belang is doelen te stellen in je leven en daarmee af en toe een risico te nemen. Met Hands Off heeft zij een fantastische organisatie neergezet waarbinnen alles draait om de lekkerste Belgische chocolade. Als wij hiervoor nog geen fan waren van Hands Off, zijn wij dat in ieder geval nu allemaal wel! Bijzonder inspirerend wat je met een relatief klein team in een korte tijd voor elkaar kunt krijgen en wij zijn benieuwd wat voor heerlijks de toekomst brengen zal!

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04