https://peopleselect.nl/youngprofessional/de-keuken/terugblik-keuken-events/de-keuken-bij-grolsch-tour-door-vakmanschap-en-meesterschap/
People Select Young Professional

De Keuken bij Grolsch: Tour door vakmanschap en meesterschap

Op donderdag 8 en 9 maart vond het eerste event van De Keuken 2018 plaats bij Grolsch in Enschede.

De aftrap van dit 24-uurse programma was in resort Bad Boekelo met een diner en een voorstelrondje aan de hand van een product van ieders eigen organisatie. Hieruit bleek de enorme verscheidenheid van mensen in het Keuken-netwerk. Verdere kennismaking volgde in de speelhal tijdens een fanatiek potje airhockey of bowlen. Vrijdagochtend werden wij in één van de cafés bij de Grolsch Brouwerij ontvangen door Jacco Potkamp, Sales Director Retail en OOH. Hij heeft ons op inspirerende wijze meegenomen in de waarden en cultuur van het 400 jaar succesvolle Grolsch en uitgelegd waar ‘Vakmanschap is Meesterschap’ voor staat. Hierna kregen wij een rondleiding door de in 2004 geopende brouwerij. Deze brouwerij behoort tot één van de meest geavanceerde én meest duurzame brouwerijen ter wereld. In de brouwerij ligt ook een proefbrouwerij, hier worden alle innovaties van Grolsch getest en geproefd.  

Onder de begeleiding van vier enthousiaste Grolsch young professionals zijn wij in de middag een drietal challenges aangegaan. Inspelend op de craft beer revolutie en de huidige consumententrends hebben wij een eigen bierinnovatie bedacht, hiervoor een marketingstrategie uitgewerkt en tot slot een productieplan opgesteld. Bierinnovaties die hier onder andere uit naar voren zijn gekomen zijn het proteïne pilsje (ook wel het PP’tje genoemd) en GemBier. Uiteraard hebben we de dag in stijl afgesloten met een proeverij onder leiding van niemand minder dan Grolsch eigen meesterbrouwer Marc Janssen.  Het was een geslaagd eerste event van het nieuwe jaar en we willen zowel de Keukenleden als Grolsch hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme!

 

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04