https://peopleselect.nl/youngprofessional/de-keuken/terugblik-keuken-events/de-keuken-bij-duvel-moortgat-vakmanschap-pionieren/
People Select Young Professional

De Keuken bij Duvel Moortgat: Vakmanschap & Pionieren

Op donderdag 19 en vrijdag 20 september vond het tweede event van De Keuken 2019 plaats bij Duvel Moortgat in Antwerpen.

Dit 24-uurs evenement bij Duvel Moortgat bracht alle leden van de Keuken tezamen in Antwerpen. In deze historische havenstad ligt brouwerij De Koninck van familiebedrijf Duvel Moortgat. Het event ging van start in restaurant Otomat, waar we alvast kennis konden maken met het gehele portfolio van Duvel en waar de pizza’s gemaakt worden met het gist dat ze tevens gebruiken voor de speciaalbieren van Duvel.

Omdat Duvel Moortgat zich uitsluitend concentreert op speciaalbieren, onderscheidt het zich van de concurrentie. De brouwerij wordt in de markt gezien als een belangrijke, gewaardeerde, sympathieke en kwalitatieve speler. Naast Duvel komen ook onder andere La Chouffe, De Koninck, Vedett en Liefmans uit hun kelders. Kwaliteit en passie staan hoog in het vaandel bij het authentieke familiebedrijf, zo vertelde Martin Strijtveen, General Manager van Duvel Moortgat tijdens zijn presentatie aan de Keukenleden. Martin nam de Keukenleden mee in een stukje geschiedenis van Duvel, maar deelde ook openhartig de huidige uitdagingen waar Duvel mee te maken heeft en de verschillen die daarin te zien zijn voor bijvoorbeeld de Nederlandse en Belgische markt. Tijdens onze experience tour door de stadsbrouwerij van De Koninck, in het hart van Antwerpen, werd nog duidelijker wat een ondernemende en sterke speler Duvel is met de verschillende samenwerkingen die ze door de jaren heen zijn aangegaan.

Na de rondleiding en leerzame presentatie over Duvel en haar positie in de markt, was het tijd om aan een case te werken. 'Duvel for Growth'  luidde de case, en de leden doken in de marketingstrategieën - en vooral vernieuwingen hierin - om te kijken hoe de positie van Duvel op de Nederlandse markt nog meer zou kunnen uitbreiden onder verschillende doelgroepen.

Nadat de verschillende groepen hun ideeën hadden gepitcht, was het hoog tijd voor een borrel waarbij we dit succesvolle event afsloten met een echte degustatie; een lekker koud Duveltje!

 

  

 

 

 

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04