https://peopleselect.nl/youngprofessional/carriere/opdrachtgevers/procter-gamble/graduate-programme-procter-gamble/
People Select Young Professionals

Graduate programme Procter & Gamble

Graduate programme Procter & Gamble
0+ jaar
Rotterdam | 03 dec

Wat ga je doen?

Om je carrière te starten bij Procter & Gamble doorloop je een strenge selectieprocedure. Als je hier doorheen bent, start je in de vorm van een stage, welke een pre-traject vormt om als starter bij P&G aan de slag te gaan. Je acteert op hoog niveau, wordt flink uitgedaagd en krijgt veel verantwoordelijkheden. Vanaf dag één ben je verantwoordelijk voor een groot project, waar jij je gedurende je werkzame periode mee bezig houdt. Aan het einde van deze stage krijg je de kans om de resultaten van het project te presenteren aan het senior management en zijn er goede doorgroeimogelijkheden, ook op internationaal niveau.

P&G hanteert een strategische en analytische manier van werken; in je rol is het dan ook belangrijk om je ideeën en suggesties te onderbouwen met cijfers en data. Binnen de organisatie moet continu worden gekeken naar de meest efficiënte manier van werken en het optimaliseren van processen. Naast je eigen project ben je ook actief in de ondersteuning van het team. Het team en project waarin je actief in bent is afhankelijk van de discipline waar je voor kiest. Binnen Procter & Gamble zijn er vier verschillende disciplines, namelijk Marketing, Strategic Sales, Finance en Supply Chain.

  • Op de Marketing afdeling binnen P&G wordt geanalyseerd hoe de Nederlandse markt in elkaar zit, wat de Nederlandse consument beweegt en hoe hierop kan worden ingespeeld. Projecten die hierbij horen, sluiten aan bij deze vragen.
  • Wanneer je onderdeel uitmaakt van de Strategic Sales afdeling, ben je onderdeel van het accountmanagement team en werk je direct met de klant. Je bent verantwoordelijk voor de aanwezigheid en de zichtbaarheid van de merken van P&G in de toegewezen supermarkt of Retail drug account. Ook lever je een bijdrage om zo de groei van de merken te realiseren.
  • Gedurende je werkzame periode op de Finance afdeling, ben je onderdeel van het sales- of marketing team. Wanneer je onderdeel uitmaakt van het salesteam ben je gericht op de klant en bij marketing gericht op het merk. In beide teams werk je nauw samen met je collega’s en ben je bezig met het analyseren van de belangrijkste concurrenten en verken je alternatieve productiemogelijkheden.
  • Binnen Supply Chain ben je onderdeel van customer service / logistics en werk je aan één of meerdere projecten op het gebied van Supply Chain Management. Elke dag is het weer een uitdaging om duizenden verschillende producten in de juiste hoeveelheid, op het juiste moment, met de perfecte kwaliteit in de schappen in de winkels te krijgen.

Wat biedt de organisatie jou?

Procter & Gamble is een Amerikaans bedrijf dat actief is in meer dan 160 landen en een omzet van ruim 82 miljard dollar per jaar draait. In totaal innoveren zij wereldwijd 300 merken, waaronder Ariel, Gilette, Pampers en Oral-B. Wereldwijd zijn er 138.000 personen werkzaam bij P&G. Op het hoofdkantoor in Nederland, dat gevestigd is in Rotterdam, werken 625 medewerkers. P&G heeft een ‘build from within’ cultuur, wat inhoudt dat talent aan de onderkant wordt aangenomen en door kan stromen binnen de organisatie. Je krijgt opleidingen op maat, ‘training-on-the-job’, en support van een coach. Leiderschap, ownership, samenwerken, integriteit, passie om te winnen en vertrouwen staan bij P&G daarom hoog in het vaandel.

Jouw ervaring

Wij zijn op zoek naar sterke academische studenten, met goede studieresultaten. Voor deze stages mag je ook afgestudeerd zijn. Het is belangrijk dat je numeriek en analytisch uitmuntend bent. Je bent zelf startend, een teamplayer en strategisch sterk. Leiderschap, innovatie en initiatief nemen zijn eigenschappen die jij goed beheerst. Je bent ambitieus, gaat voor het beste resultaat en bent gedreven. Je staat stevig in je schoenen, bent besluitvaardig en hebt geen moeite met het stellen van prioriteiten. Idealiter ben je naast je studie zeer actief geweest in bijbanen,  besturen en/of vrijwilligerswerk en heb je buitenland ervaring. Een goede beheersing van de Engelse taal is een must.

Belangrijk! Er is een uitgebreide selectieprocedure gekoppeld aan Procter & Gamble.  Capaciteitentesten, een persoonlijkheidstest en competentiegerichte interviews zijn onderdeel van de procedure. Wanneer de stage succesvol is afgerond, zijn er goede doorgroeimogelijkheden naar een startersfunctie, waarbij nog maar één gesprek onderdeel van  is van de sollicitatieprocedure

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

Solliciteer op deze functie

Upload hier je gegevens en solliciteer.

© 2019 People Select Young Professionals - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04