https://peopleselect.nl/youngprofessional/carriere/opdrachtgevers/bakker-barendrecht/traineeship/
People Select Young Professional
Traineeship
0+ jaar
Ridderkerk | 03 mei

Uitdaging

Jezelf snel ontwikkelen op inhoudelijk en persoonlijk vlak binnen een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland.

Organisatie

Bakker Barendrecht is één van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland en levert voornamelijk aan een toonaangevende Nederlandse supermarktketen. Ook in de industrie wordt er samengewerkt met één belangrijke afnemer, een topproducent van vers gesneden, panklare groenten en fruit. Daarnaast heeft Bakker Barendrecht een aantal geselecteerde exportklanten. Bakker Barendrecht heeft als missie niet alleen voor succesvolle en tevreden klanten te zorgen, maar ook met elkaar plezier hebben in het werk. Naast de toewijding aan kwaliteit en service, zijn werkplezier en een praktijkgerichte visie de voornaamste pijlers van Bakker Barendrecht. De diensten omvatten handel, logistieke diensten (o.a. warehousing, verpakken, rijpen, transport) en het kenniscentrum. In Nederland werken ca. 700 medewerkers op de locaties in Ridderkerk en Ossendrecht. Bakker Barendrecht is opgericht in 1930 en is sinds 2005 onderdeel van de Univeg-groep. Deze groep bestaat uit meerdere, zelfstandig opererende bedrijven. Univeg is actief in 23 landen en heeft wereldwijd ca. 9.000 medewerkers. Bakker Barendrecht doet het erg goed; het bedrijf is in de afgelopen drie jaar 40% gegroeid met een gemiddelde jaarlijkse omzet van meer dan € 3 miljard.

De functie

Tijdens het traineeship bij Bakker Barendrecht krijg je de kans om jezelf versneld te ontwikkelen op inhoudelijk vlak, maar vooral ook op persoonlijk vlak. Uniek is dat een traineeship bij Bakker Barendrecht altijd start met een leidinggevende functie in de operatie, zo doe je meteen je eerste leidinggevende ervaring op. In deze periode maak je in korte tijd uitgebreid kennis met de operationele processen van Bakker Barendrecht en leg je een goede basis voor het vervolg van je traineeship. Gedurende je hele traineeship wordt één dag per week aangemerkt als projectdag. Je gaat meewerken aan een essentieel project voor Bakker Barendrecht. Denk aan bijvoorbeeld optimalisatie van de keten, verduurzamen van de verpakkingsmaterialen, verbeteren van de inkomende goederenstroom etc. Daarna wordt middels een assessment met jou een traject op maat uitgestippeld; zo kan je verder gaan in de logistiek, een commercieel traject afleggen of een traject in de volle breedte van de organisatie doorlopen. Samen met jou wordt er gekeken naar je ambitie, je achtergrond en kwaliteiten maar natuurlijk ook naar de mogelijkheden van Bakker Barendrecht. Jaarlijks starten er ongeveer zes tot acht trainees bij Bakker Barendrecht, je kan het gehele jaar door starten. Het traineeprogramma is breed ingestoken, je ontwikkelt je vakinhoudelijk, maar ook op management- en persoonlijk gebied. Je wordt in het eerste jaar gecoacht door een mentor, maar ook gekoppeld aan een MT-lid, die je ontwikkeling ieder kwartaal evalueert. In deze rol krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een breed inzetbare medewerker om je vervolgens te verdiepen tot specialist of leidinggevende. Na dit eerste jaar wordt er gekeken of je door gaat in het traineeprogramma, of dat je aangesteld wordt in een vaste functie binnen de organisatie. Dit kan bij Bakker Barendrecht zijn, maar ook bij het moederbedrijf Univeg.

De kandidaat

Je bent ondernemend, nuchter en pragmatisch ingesteld en hebt recent een HBO of WO-opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting van SCM, (technische) Bedrijfskunde, Economie, Logistiek, Consumentenwetenschappen, Marketing of Agrotechnologie. Aantoonbare affiniteit met AGF, tuinbouw of food is een pre. Bij Bakker Barendrecht heb je zelf een grote invloed op de koers van je traineeship, omdat jij het best weet waar je je talenten kunt ontplooien. Je bent gedreven, kwaliteitsgericht, flexibel en resultaatgericht. Bij Bakker Barendrecht heerst een no-nonsense cultuur waar samenwerken hoog in het vaandel staat. Goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift is een must.

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

Solliciteer op deze functie

Upload hier je gegevens en solliciteer.

© 2019 People Select Young Professional - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04