https://peopleselect.nl/youngprofessional/carriere/opdrachtgevers/a-brand-new-day/brand-manager/
People Select Young Professionals
Brand Manager
2+ jaar
Breda | 07 jan

Wat ga je doen?

Als Brand Manager ben je verantwoordelijk voor een uniek portfolio premium malt whisky merken, met speciale focus op Jura en Dalmore. Als Brand Manager ontwikkel jij op basis van actuele consumenteninzichten en analyses creatieve en vernieuwende marketingconcepten en maak je strategische plannen voor jouw gehele portfolio. Daarvoor onderhoud je wekelijks intensief contact met de merkeigenaren in Schotland. Intern heb je een spilfunctie in de contacten met Sales, Finance, Logistiek en Trade Marketing. Jij zorgt voor een breed draagvlak voor alle concepten bij alle stakeholders.

Op basis van jouw analyses ontwikkel je het hele jaar door spraakmakende activiteiten en trek je slim de aandacht met PR- en influencer-campagnes. Naast activaties in de retail en horeca, spelen ook whisky- en lifestyle-events een belangrijke rol. Jij neemt de lead in social media en digital campaigns.

A Brand New Day zoekt een ondernemende en hands-on Brand Manager met flair en enkele jaren ervaring met (trade) marketing in een internationale werkomgeving. Jij bent analytisch ijzersterk, maar vindt het even leuk om creatieve concepten te bedenken en uit te voeren. Excellente communicatieve vaardigheden en project management skills zijn onmisbaar in deze afwisselende functie. Ervaring met whisky/spirits of in FMCG is een plus. Jij weet wel raad met het maken van een pricing-, distributie-, promotie- en portfoliostrategie en voelt trends goed aan. Een ondernemende, pragmatische organisatie die altijd bezig is om nog beter te worden, past perfect bij jou.

 

Wat biedt de organisatie jou?

Een brand managementrol met een afwisselende combinatie van data-analyse, strategisch plannen en creatieve concepten uitvoeren. Een nieuwe rol in een snelgroeiende, ondernemende club waar loyaliteit, commitment, vrijheid en een tikje rebelsheid centraal staan. Een verantwoordelijke rol in een compact team met een Brand Group Manager, Junior Brand Manager en een Brand Ambassador die net als de Brand Manager dedicated op de Whyte & Mackay merken zal gaan werken. Coaching en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Een plek waar successen gevierd worden, humor belangrijk is en je op mooie events (festivals, concerten) terechtkomt.

Jouw ervaring

  • Minimaal 2 jaar (trade) marketing ervaring in een internationale omgeving
  • Ervaring in whisky/spirits of in FMCG is een plus
  • Uitstekende analytische vaardigheden (Nielsen data)
  • Communicatief sterk en goede projectmanagementvaardigheden
  • Flexibel, pragmatisch, hands-on, positief, zelfstandig en leergierig
  • Uitstekende, professionele beheersing Nederlands en Engels

Over A Brand New Day Drinks

A Brand New Day (ABND) staat in de top 5 van grootste ‘imported’ spirits-spelers in Nederland. De organisatie verzorgt de sales en marketing van een breed pakket aan internationale drankenmerken zoals Jack Daniels, Aperol, Campari, Berentzen Apfelkorn, Grand Marnier, Freixenet en Southern Comfort. Ook de premium malt whisky’s van Brand Owner Whyte & MacKay zitten hierbij. Voor hun merken ga je als Brand Manager aan de slag. Voor ieder merk ontwikkelt ABND een strategische aanpak op maat. Zo is het bedrijf verantwoordelijk voor meerdere winnende sales- en marketingproposities in de Nederlandse markt. Met een hecht team van circa 50 mensen bouwen ze elke dag aan de bekendheid en verkrijgbaarheid van de merken in horeca en retail.

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

Solliciteer op deze functie

Upload hier je gegevens en solliciteer.

© 2019 People Select Young Professionals - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04