https://peopleselect.nl/youngprofessional/carrière/werken-bij/werken-bij-procter-gamble-lieke-de-ridder/
People Select Young Professional

Werken bij... Procter & Gamble Lieke de Ridder

"De betrokkenheid en coaching bij de ontwikkeling van de werknemer maakt P&G uniek"
Werken bij... Procter & Gamble
Lieke de Ridder, Account Manager  

Interview met Lieke de Ridder, Account Manager bij Procter & Gamble. Zij vertelt je over haar ervaringen binnen Procter & Gamble.

Wie is Lieke?
Ik ben 25 jaar oud en woon in Amsterdam. In Groningen heb ik mijn bachelor bedrijfseconomie met mastermarketing afgerond. Via People Select Young Professional  (voorheen Leading Talent) ben ik in contact gekomen met P&G.

Wat houdt je functie binnen sales in?
Er zijn binnen P&G verschillende sales functies. Functies zijn in- of extern gericht. Dit maakt dat je gedurende je loopbaan meerdere soorten functies vervult en veel leert. Wat het zo gaaf maakt om te starten bij P&G is dat je direct je eigen klanten krijgt toegewezen. Bi j de klanten ben je verantwoordelijk voor de merken van P&G. Daarbij kijk je naar de wensen van de klant, shopper én P&G. Het is zeer leerzaam, leuk en uitdagend om verantwoording te hebben over je eigen klantenpakket.

Waarom heb je voor P&G gekozen en wat maakt P&G uniek?
Naast het feit dat P&G een prachtig internationaal bedrijf is met mooie merken, biedt het mij de kans om mij te ontwikkelen door middel van trainingen. De betrokkenheid en coaching bij de ontwikkeling van de werknemer maakt P&G uniek. Daarnaast is de geweldige sfeer binnen kantoor belangrijk. Veel jonge, energieke, eerlijke en nuchtere mensen. 

Wat is er mogelijk in training, opleiding en coaching?
Met alle starters in Europa volg je een Sales 1 training. Daarnaast bestaat er een Sales Academy waar een starter 1,5 jaar in  deelneemt. Hierbij kun je denken aan verschillende trainingen die je volgt. Iedere starter heeft een mentor die je helpt en begeleidt tijdens je loopbaan bij P&G.

 

Naast deze persoonlijke begeleiding heb je iedere week meetings met je teamleider. over de dagelijkse gang van zaken. Iedere starter wordt aangenomen met het idee dat hij of zij kan doorgroeien. De mogelijkheden zijn groot, gevarieerd en passend bij de persoonlijkheid.

Wat maakt iemand geschikt voor P&G?
Naast de juiste opleiding en opgedane ervaringen is de persoonlijkheid van groot belang om succesvol te zijn binnen P&G. Energie, doorzettingsvermogen en plezier in alles wat je doet zijn onmisbaar voor een starter bij P&G. Ambieer jij om de start van je carrière bij P&G te starten? Probeer dan deel te nemen aan de MasterClass, hier leer je het bedrijf, de mensen en het werk goed kennen. Spreek daarnaast met mensen en vraag de dingen die je wil weten.

Wat is jouw grootste uitdaging voor komend jaar?
De uitdaging verschilt per klant en dat maakt mijn werk juist zo leuk en afwisselend. Bij klant A moet ik ervoor zorgen dat de juiste P&G producten goed in het schap staan, terwijl klant B wenst dat de promoties juist geëxecuteerd staan.

Hoe omschrijf jij jouw start van je  carrière bij P&G?
Erg leuk! Ik heb veel plezier in alles wat ik doe en leer daarnaast ontzettend veel. De mensen die hier werken en het uitdagende werk wat ik doe maken dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

© 2021 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04