https://peopleselect.nl/youngprofessional/carrière/werken-bij/werken-bij-jan-linders-twan-van-der-putten/
People Select Young Professional

Werken bij... Jan Linders Twan van der Putten

"Je wordt bij Jan Linders echt gewaardeerd om wie je bent en wat je doet. Je bent echt een persoon en geen nummertje.’’
Werken bij... Jan Linders
Twan van der Putten, Supermarkt Manager 

Interview met Twan van der Putten, Supermarkt Manager bij Jan Linders. Hij vertelt je over zijn ervaringen binnen Jan Linders.

Wat is je functie bij Jan Linders?
Ik ben supermarkt manager van de Jan Linders in Nuenen. Dit betekent dat ik  verantwoordelijk ben voor alles in en rondom deze winkel. Het is een combinatie van werken met mensen en commercie. Ik ben verantwoordelijk voor de groei van mensen, voor het stijgen van de omzet van de winkel en kijk daarnaast naar kansen en mogelijkheden. Wat kan beter, efficiënter en draagt bij aan verbetering van de winkel.

Hoe ben je in deze functie terecht gekomen?
Voor Jan Linders was ik werkzaam bij Albert Heijn. Ik kwam hier steeds meer tot de conclusie dat de organisatiecultuur niet bij mij paste. Op het moment dat ik de besloot verder te gaan kijken werd ik toevallig precies benaderd door Leading Talent. Jan Linders was niet een organisatie waar ik zelf aan had gedacht, maar toen ik me ging verdiepen in de organisatie en winkel s ging bezoeken werd ik steeds enthousiaster. De sfeer bij Jan Linders beviel me direct, ik zag mensen in de winkel genieten van hun werk. Daarnaast zag ik veel kansen en mogelijkheden in de winkels.

Hoe ervaar jij de overstap van Albert Heijn naar Jan Linders?
Geweldig, ik kwam echt in een warm bad terecht en dat begon al met de  sollicitatiegesprekken. Jan Linders is een familiebedrijf, waardoor je weet waarvoor je het doet. Bij Albert Heijn heb je een tweede klant, namelijk de aandeelhouders. Bij Jan Linders nemen mensen de tijd voor je en er zijn korte lijntjes. Iedereen is heel open, vande vakkenvullers tot het management. Het leuke is ook dat je bij Jan Linders meer  invloed kunt uitoefenen op het hoofdkantoor en je hierdoor meer verantwoordelijkheid hebt. Ik heb net een concept in de winkel uitgerold wat zo succesvol is dat ik mijn ervaringen op het hoofdkantoor mag delen, zodat dit ook in andere winkels kan worden uitgerold.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Een dag is hier nooit hetzelfde en dat maakt het zo leuk. Ik begin vaak met een winkelrondje om te kijken hoe het met iedereen gaat en wat er speelt. Ik loop mijn mail door, bekijk de urenregistratie.


Elke dag heb ik een overleg met de afdelingsmanagers om te bespreken wat er die dag gaat gebeuren op basis van de winkelronde. Ook help ik iedere dag mee in de winkel. Dit vind ik erg belangrijk om te kijken wat er speelt en wat beter kan. Tussen dit alles door maak ik lange termijn plannen en voer ik plannen ter verbetering door. Bij het implementeren van zo’n plan stuur ik in het begin ook heel strak aan, om ervoor te zorgen dat het direct goed opgepakt wordt.

In hoeverre sta je in contact met andere medewerkers binnen Jan Linders?
Wanneer je start binnen de organisatie heb je een bijeenkomst op het hoofdkantoor, waarbij je van alle disciplines een presentatie krijgt, onder andere van Leo Linders. Ook krijg je een rondleiding door het distributiecentrum. Daarnaast is er elk kwartaal een regiobijeenkomst met andere supermarkt managers. Hier kijken we met elkaar naar  resultaten, veranderingen en succescases. We proberen hier zoveel mogelijk van elkaar te leren. Ik schakel ook regelmatig met het hoofdkantoor om nieuwe plannen te bespreken en de vertaalslag te maken naar de winkel.

Waar liggen voor jou de grootste uitdagingen het komende jaar?
Ik wil de organisatiestructuur goed leren kennen. Daarnaast wil ik ook graag veel verandering teweeg brengen. Mijn plannen liggen nu met name op winkelgebied, maar wie weet wellicht in de toekomst ook in een de rol van regio manager of een baan op het hoofdkantoor.

Wat vind je Jan Linders onderscheiden van andere bedrijven?
Je wordt bij Jan Linders echt gewaardeerd om wie je bent en wat je doet. Je bent echt een persoon en geen nummertje. Ook Leo Linders weet wie ik ben. Er liggen veel kansen, mogelijkheden en er is veel energie voelbaar in de organisatie. Daarnaast vind ik het heel leuk dat je echt gehoord wordt.

© 2023 People Select Young Professional - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04