Sales Specialisten

De vraag naar sales-professionals in de FMCG is al jaren onveranderd groot. En het aanbod is schaars. People Select is expert in het invullen van sales-rollen met focus op retail, OOH/foodservice, commercieel management, export/internationaal account management en business development manager.

Wij hebben een up to date en omvangrijk netwerk met Commercieel Directeuren, Sales Directors, Sales Managers en (Key) Account Managers en weten wie er toe is aan een volgende carrièrestap. Van strategisch sterke leidinggevenden die zowel de wereld van A-merken als private label kennen tot data-gedreven Account Managers met uitstekende onderhandeling skills. Ook kennen wij de beste interim managers als een tijdelijke kracht nodig is. Daarom kan People Select een hoogwaardige dienst aanbieden.

Sales Specialisten

People Select: expert in sales-vacatures

Een sterk salesteam is cruciaal voor elke FMCG-speler. Het aantrekken van getalenteerde professionals op alle niveaus, van C-level executives tot specialisten in diverse vakgebieden, kan echter een uitdagende taak zijn. Ervaren krachten met de juiste ervaring en ambities zijn gewild in de markt en hebben hun volgende baan vaak voor het uitkiezen.

Dat is waar People Select in beeld komt. Als executive search specialist met jarenlange en brede ervaring in de wereld van FMCG, retail en e-tail bieden wij onze opdrachtgevers toegang tot ons actuele netwerk en expertise. Wij vullen snel en vakkundig iedere commerciële vacature in op hoofdkantoorniveau.

calendar_month Sales vacatures

Ons proces op maat

Bij People Select bemiddelen wij succesvol bij sales vacatures op alle niveaus en weten we precies wat er in de FMCG speelt. Al sinds 1995 volgen wij deze markt op de voet en in de loop der tijd hebben we een enorm netwerk opgebouwd.
We hebben inzicht in de veranderende marktdynamiek, de eisen van consumenten en de technologische ontwikkelingen die spelen. Onze consultants weten bovendien welke professionals op zoek zijn naar een dienstverband in sales.

Elk bedrijf is uniek en elke functie is anders. Daarom bieden wij maatwerk oplossingen voor elke executive search opdracht. Ons proces begint:

Stap 1: Met een grondige analyse van jouw organisatie, cultuur en de vereisten van de functie.

Stap 2: Vervolgens ontwikkelen we een op maat gemaakte wervingsstrategie om de beste kandidaten te vinden.

Stap 3: Het proces gaat verder dan alleen het matchen van vaardigheden en ervaring. We zorgen ervoor dat de kandidaten die we voorstellen niet alleen geschikt zijn voor de functie, maar ook passen bij de waarden en de bedrijfscultuur van jouw organisatie.

Stap 4: Op deze manier bouwen we duurzame teams en zorgen we voor een positieve impact op jouw bedrijf.

Stap 5: Wij begrijpen de noodzaak van snelheid en kwaliteit. Ons uitgebreide netwerk stelt ons in staat om snel te handelen en gekwalificeerde kandidaten te presenteren.

Stap 6: Tegelijkertijd handhaven we de hoogste normen van kwaliteit en zorgvuldigheid in ons selectieproces.

Stap 7: We voeren diepgaande interviews, referentiechecks en evaluaties uit om ervoor te zorgen dat elke kandidaat voldoet aan de verwachtingen en eisen.

 

Welke functies zijn er in sales in de FMCG?

People Select helpt een breed scala aan FMCG-spelers bij het invullen van sales manager vacatures op alle niveaus. Van bekende A-merken tot private labellaars en van multinationals tot familiebedrijven en startups. Onze focus ligt daarbij op banen in retail, OOH/foodservice, export/internationaal. In ons netwerk zitten hooggekwalificeerde professionals op elk ervaringsniveau, van Commercieel Directeuren en Sales Directeuren tot Account Managers en Business Development Managers.

Hieronder een aantal veelvoorkomende salesfuncties die wij voor onze opdrachtgevers al jaren succesvol invullen:

Commercieel Directeur

De Commercieel Directeur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en sturen van de algehele commerciële strategie van het bedrijf. Dit omvat het identificeren van groeikansen, het beheren van relaties met belangrijke stakeholders en het leiden van initiatieven om de verkoop en distributie van consumentenproducten te optimaliseren.

Sales Director

De Sales Director concentreert zich op het leiden van het sales team om verkoopdoelstellingen te behalen. Dit omvat strategische planning voor product penetratie, samenwerking met retailers en het waarborgen van effectieve distributiekanalen om de verkoopresultaten te maximaliseren.

Sales Manager

Een Sales Manager richt zich op het dagelijkse aansturen van het sales team. Deze professional is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de overkoepelende verkoopstrategie, het onderhouden van klantrelaties en het monitoren van de prestaties van het team op het gebied van productverkoop.

Key Account Manager

De Key Account Manager onderhoudt de strategische relaties met belangrijke klanten, zoals grote retailers of foodservice-partijen. Deze rol omvat het beheren van onderhandelingen, het coördineren van promoties en activaties en waarborgen dat producten optimaal worden gepresenteerd in de winkels.

Account Manager

Een Account Manager beheert klantrelaties, met name op operationeel en tactisch niveau. Deze professional behandelt bestellingen, zorgt voor een tijdige levering, en werkt samen met klanten om de optimale presentatie van producten in de winkels te waarborgen. Soms is de Account Manager ook zelfstandig verantwoordelijk voor een aantal (kleinere) klanten.

Business Development Manager

De Business Development Manager richt zich op het identificeren en benutten van groeikansen voor het bedrijf. Dit omvat het verkennen van nieuwe markten, introduceren van nieuwe productlijnen en het aangaan van strategische samenwerkingen om het marktaandeel en de groei van het bedrijf te bevorderen.

 

Belangrijke kwalificaties en competenties in sales

In de wereld van sales in de FMCG is het cruciaal voor professionals om over specifieke kwalificaties en competenties te beschikken om succesvol te zijn in hun functie.
Het vereist niet alleen een diepgaand begrip van de marktdynamiek en consumentengedrag, maar ook een scala aan vaardigheden om effectief te kunnen communiceren en onderhandelen.
Hier zijn enkele kwalificaties en competenties die van essentieel belang zijn voor succes in sales binnen deze branche:

Markt- en productkennis

Een grondige kennis van de markt waarin het bedrijf opereert en de specifieke producten die worden aangeboden, is van cruciaal belang. Sales Professionals moeten op de hoogte zijn van concurrenten, markttrends en productkenmerken om overtuigend te kunnen communiceren en klanten te adviseren.

Relatiebeheer

Het vermogen om sterke en duurzame relaties op te bouwen met klanten en partners is van onschatbare waarde. Dit omvat niet alleen het begrijpen van de behoeften van de klant, maar ook het proactief anticiperen op toekomstige eisen en het bieden van oplossingen die de klanttevredenheid vergroten.

Onderhandelingsvaardigheden

Sales in FMCG vereist effectieve onderhandelingsvaardigheden. Professionals moeten in staat zijn om win-win situaties te creëren, prijsonderhandelingen te voeren en strategieën te ontwikkelen die zowel het bedrijf als de klant ten goede komen.

Analytisch Denkvermogen

Sales Professionals moeten gegevens kunnen analyseren om trends te identificeren, verkoopprestaties te meten en strategieën aan te passen (vaak een afgeronde opleiding met minstens hbo-denkniveau). Een analytisch denkvermogen stelt hen in staat om snel te reageren op marktveranderingen en de concurrentie voor te blijven.

Teamwork

In de FMCG en retail werken (sales)professionals vaak samen met verschillende afdelingen, zoals marketing, supply chain en productontwikkeling. Het vermogen om effectief samen te werken en informatie te delen is essentieel voor het algehele succes van de organisatie.

Klantgerichtheid

Een sterke focus op de behoeften en verwachtingen van de klant is van groot belang. Het vermogen om klantinzichten te vertalen naar strategieën die waarde toevoegen, is cruciaal om een positieve klantrelatie te behouden en uit te breiden.

In samenspel vormen deze kwalificaties en competenties de basis voor succes. Het vermogen om snel te reageren op veranderingen en voortdurende zelfverbetering zijn cruciaal voor een bloeiende carrière.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement