https://peopleselect.nl/over-ons/werken-bij-people-select/consultant-young-professional/
People Select

Consultant Young Professional

Consultant Young Professional
2+ jaar
28 apr

Functieomschrijving

Als Consultant Young Professional ga je aan de slag met het invullen van vacatures op dit functieniveau en heb je brede verantwoordelijkheden. Je bouwt aan een duurzame relatie met opdrachtgevers en kandidaten. Je hebt een commerciële instelling en affiniteit met de doelgroep Young Professionals met 0 tot 4 jaar ervaring. Met hen onderhoud je goed contact. Je maakt gebruik van de beschikbare middelen om ons bureau bij deze doelgroep in de picture te zetten. Dit kan aan de hand van Linkedin, carrièredagen of andere manieren die jij zelf bedenkt. Je vindt het leuk om nieuwe materie snel eigen te maken en bent nieuwsgierig om precies te weten hoe je de doelgroep het beste aan je kunt binden. In je gesprekken met kandidaten adviseer je hen over hun beste next step. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de organisatie van ons kennisnetwerk De Keuken, met jaarlijks een tiental aansprekende events en trainingen.

Jij herkent businesskansen en bent commercieel gedreven om (nieuwe) opdrachtgevers en aan het bureau te binden en opdrachten te verwerven. Voor opdrachtgevers weet jij de perfecte kandidaat te traceren, interesseren en selecteren. Het winnen van vertrouwen van je opdrachtgever is hierbij essentieel, net als het begrijpen van de ontwikkelingen van de business en in welk concurrentieveld het bedrijf werkt. In gesprekken haal je alle informatie naar boven die relevant is voor het profiel van de ideale kandidaat. Jij adviseert je opdrachtgever over de haalbaarheid en zijn positionering op de kandidatenmarkt. In de kandidatenmarkt ben je een consultant waar kandidaten graag mee sparren. Bij succes in de rol kun je op termijn de business verder gaan uitbouwen en een team om je heen verzamelen.

Jij begrijpt de nuances van een breed scala aan rollen, selecteert de target companies en identificeert de juiste kandidaten in je netwerk. Bij een match met het kandidatenprofiel, de ambitie en de cultuur van je opdrachtgever, breng je hen met elkaar in contact. Jij managet dit proces, geeft partijen op het juiste moment de nodige informatie en bent de spil in de communicatie. Ook na de afronding houd je contact met klant en kandidaat. Ervaring met recruitment is daarom een must.

 

Over ons

People Select is gespecialiseerd in executive search voor directors, managers en professionals voor zowel interim als vaste functies in FMCG, (r)etail en consumer goods. Ons label People Select Young Professional richt zich specifiek op de young professionals in de markt. Wij verdiepen ons in organisaties en bedrijfsculturen en werken langdurig samen met opdrachtgevers en managers. Op basis van ons expertise stellen we vast wat een manager zoekt en bepalen we voor welke kandidaat deze stap een nieuwe uitdaging is.

Specialisme
Onze consultants hebben elk een eigen specialisme en de kennis en het inzicht om te zorgen voor de perfecte match voor kandidaat én opdrachtgever. We investeren voortdurend in opleiding, training en coaching van onze consultants om toegevoegde waarde te bieden in de markt. Wij bundelen onze jarenlange ervaring en zijn specialist in de vakgebieden: sales, trade marketing, marketing, digital, communicatie, retail, e-tail en e-commerce.

Samenwerken
Bedrijven werken graag met ons samen voor het invullen van key posities en kandidaten sparren met ons over de volgende stap die ze mogelijk willen zetten. We zijn trots op ons vak en combineren kennis van de markt met fingerspitzengefühl, interesse in mensen, personal assessments en krachtig ontwikkelde interviewskills.

Wat wij bieden

 • Een veelzijdige en uitdagende rol met een praktijkgericht opleidingstraject in executive search
 • Samenwerken met toonaangevende bedrijven en bekende merken in FMCG en/of (r)etail
 • Werken in een jong, gedreven en hecht team
 • Hybride werken en een modern kantoor op een unieke, eigentijdse, industriële locatie nabij het centrum van Utrecht
 • Gezamenlijke lunches, borrels en teamuitjes en het vieren van successen zoals het behalen van kwartaaltargets
 • Volop investeren in je persoonlijke ontwikkeling en carrière

Kandidatenprofiel

 • Minimaal 2 jaar recruitmentervaring
 • Jij wil tot de top in executive search horen en in jezelf investeren
 • Je ziet businesskansen en bent een enthousiaste consultative seller, proactief en ondernemend
 • Communicatief sterke en mensgerichte relatiebouwer, teamspeler, overtuigingskracht
 • Sterk in procesmanagement
 • Oplossingsgericht, commercieel gedreven en positief ingesteld

 

Solliciteer op deze functie

Upload hier je gegevens en solliciteer.

© 2022 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04