https://peopleselect.nl/over-ons/werken-bij-people-select/consultant-people-select/
People Select

Consultant

Consultant
2+ jaar
05 mrt

Functieomschrijving

Als Consultant heb je een brede rol waarin je salesvaardigheden combineert met relaties bouwen met opdrachtgevers en kandidaten en het maken van de perfecte match. Jij herkent businesskansen en bent commercieel gedreven om (nieuwe) opdrachtgevers aan het bureau te binden en opdrachten te verwerven. Voor opdrachtgevers weet jij de perfecte kandidaat te traceren, interesseren en selecteren. Het winnen van vertrouwen van je opdrachtgever is hierbij essentieel, net als het begrijpen van de ontwikkelingen van de business en in welk concurrentieveld het bedrijf werkt. In gesprekken haal je alle informatie naar boven die relevant is voor het profiel van de ideale kandidaat. Jij adviseert je opdrachtgever over de haalbaarheid en zijn positionering op de kandidatenmarkt. In de kandidatenmarkt ben je een consultant waar kandidaten graag mee sparren.

Jij begrijpt de nuances van een breed scala aan rollen, selecteert de target companies en identificeert de juiste kandidaten in je netwerk. Je vindt het leuk om nieuwe materie snel eigen te maken en bent nieuwsgierig en een echte aanpakker. Ervaren met recruitment is een absolute plus. In je gesprekken met kandidaten adviseer je hen over hun beste next step. Als dat matcht met het kandidatenprofiel, de ambitie en de cultuur van je opdrachtgever, breng je hen in contact. Jij managet dit proces. Jij geeft partijen op het juiste moment de nodige informatie en bent de spil in de communicatie. Ook na de afronding houd je contact met klant en kandidaat.

 

Over wat wij doen

People Select is gespecialiseerd in executive search voor directors, managers en professionals voor zowel interim als vaste functies in FMCG, retail en consumer goods. Wij verdiepen ons in organisaties en bedrijfsculturen en werken langdurig samen met opdrachtgevers en managers. Op basis van ons expertise stellen we vast wat een manager zoekt en bepalen we voor welke kandidaat deze stap een nieuwe uitdaging is.

Specialisme
Onze consultants hebben elk een eigen specialisme en de kennis en het inzicht om te zorgen voor de perfecte match voor kandidaat én opdrachtgever. We investeren voortdurend in opleiding, training en coaching van onze consultants om toegevoegde waarde te bieden in de markt. Wij bundelen onze jarenlange ervaring en zijn specialist in de vakgebieden: sales, trade marketing, marketing, digital, communicatie, retail, e-tail en e-commerce.

Samenwerken
Bedrijven werken graag met ons samen voor het invullen van key posities en kandidaten sparren met ons over de volgende stap die ze mogelijk willen zetten. We zijn trots op ons vak en combineren kennis van de markt met fingerspitzengefühl, interesse in mensen, personal assessments en krachtig ontwikkelde interviewskills.

 

Wat wij bieden

 • Een veelzijdige en uitdagende rol in executive search
 • Samenwerken met toonaangevende bedrijven en bekende merken in FMCG en/of (r)etail
 • Werken in een jong, gedreven en hecht team
 • Hybride werken en een modern kantoor op een unieke, eigentijdse, industriële locatie nabij het centrum van Utrecht
 • Gezamenlijke lunches, borrels en teamuitjes en het vieren van successen zoals het behalen van kwartaaltargets
 • Volop investeren in je persoonlijke ontwikkeling en carrière


Kandidatenprofiel

 • 2+ jaar ervaring in recruitment en/of andere relevante (commerciële) werkervaring
 • Jij wil tot de top in executive search horen en in jezelf investeren
 • Je bent een enthousiaste consultative seller, proactief en ondernemend
 • Communicatief sterke en mensgerichte relatiebouwer, teamspeler, overtuigingskracht
 • Sterk in procesmanagement, energiek, accuraat en secuur
 • Oplossingsgericht, commercieel gedreven en positief ingesteld

 

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

Solliciteer op deze functie

Upload hier je gegevens en solliciteer.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04