Zuivelhoeve

Zuivelhoeve

Zuivelhoeve is een eigentijds merk dat zuivel maakt voor nationale en internationale retailers en de binnenlandse professionele markt. Daarnaast is er de franchiseorganisatie Zuivelhoeve Winkelbedrijven, die snel groeit en inmiddels ruim 90 winkels heeft, verspreid over heel Nederland. De Zuivelhoeve Winkels zijn mooie, eigentijdse delicatessenzaken waarbij vakmanschap en passie de boventoon voeren. Deze winkels worden gerund door ondernemers met een passie voor de producten en hun vak. Het doel is de komende jaren de marktpositie van de organisatie verder uit te breiden, zowel nationaal als mogelijk ook internationaal.

Zuivelhoeve is onderdeel van de Roerink Food Family, die ook eigenaar is van De Dessert Meesters (premium private label ijs). Het verhaal van dit eigentijdse en nuchtere familiebedrijf begint in 1981 in de oude klompenschuur op de boerderij van de familie Roerink in het dorpje Twekkelo. Diana Roerink begint daar een winkeltje waar ze de ambachtelijke producten verkocht die haar man Gerjhan zelf met liefde maakt. Hij maakt die met verse weidemelk van boeren uit de omgeving. Met succes. De inwoners van het dorp kopen de zuivel van eigen land maar wat graag. Dus wordt het tijd om de rest van het land kennis te laten maken met de heerlijke Zuivelhoeve-producten.

De zuiveldivisie maakt concepten die aansluiten bij de huidige consument en die voorzien in een groeiende behoefte van lokaal, eerlijk, echt en buitengewoon lekker van smaak. Zuivel met een goed verhaal over wie het maakt en waarom het bijzonder is. In ruim veertig jaar groeide het bedrijf uit tot een bekend Twents merk met smakelijke zuivelproducten én ruim 90 (franchise) delicatessenwinkels door heel Nederland. Deze winkels worden opgestart door Zuivelhoeve zelf en vanuit daar wordt gezocht naar een sterke, lokale ondernemer. Zo hebben de winkels allemaal een eigen ‘ lokaal’ gezicht in de winkelstraat.

Met de tweede generatie aan het roer wil de organisatie zich de komende jaren verder door ontwikkelen naar een volwassen organisatie. Mogelijkheden om de markt te verbreden, nieuwe producten te introduceren en het verder uitbreiden van het aantal winkels krijgen daarbij de focus. Ook bij de succesvolle hard franchiseformule draait alles om beleving, smaak en lekker eten en drinken. Dat concept spreekt laagdrempelig een brede doelgroep aan en biedt volop groeipotentieel. Zuivelhoeve Winkelbedrijven zorgt bovendien continu dat de ondernemers gevoed worden met nieuwe inspiratie en acties om de business verder te bouwen.

Cultuur
Op het kantoor van Zuivelhoeve in Twente werken  30 medewerkers. Het is een ambitieuze, open, transparante en ondernemende club met de typische Twentse nuchterheid. Het bedrijf ademt de ontspannen sfeer en drive van een familiebedrijf, waar initiatieven welkom zijn.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement