Zuivelhoeve

Zuivelhoeve

De lekkerste zuivel van Nederland vind je in Twente, vinden ze bij Zuivelhoeve. En die smaakt heerlijk, zoals ooit in 1981 ontwikkelt door de 1e generatie van dit mooie familiebedrijf.  Van romige en verse Boer’n yoghurt en Boer’n vla, kwark, pap en bavarois tot dieetproducten, energie- en eiwitverrijkte vla en plantaardige producten. In ruim veertig jaar groeide het bedrijf uit tot een bekend Twents merk met smakelijke zuivelproducten én zo’n 85 (franchise) delicatessenwinkels door heel Nederland. Ook in België en Duitsland zijn de zuivelproducten breed verkrijgbaar.

Het verhaal van Zuivelhoeve begint in 1981 in de oude klompenschuur op de boerderij van de familie Roerink in het dorpje Twekkelo. Diane Roerink begint daar een winkeltje waar ze ambachtelijke producten verkocht die haar man Gerjhan zelf met liefde maakt. Hij maakt die met verse weidemelk van boeren uit de directe omgeving. Met succes. Vanaf dat moment gaat het snel en worden ook supermarkten, ziekenhuizen en instellingen vaste klant.

Inmiddels is Zuivelhoeve een eigentijds merk dat zuivel maakt voor nationale en internationale retailers en foodservice/OOH. In retail liggen zo’n 25 SKU’s. In foodservice zijn dat er 100-150. Het bedrijf maakt concepten die aansluiten bij de huidige behoefte van de consument. Ze voorzien in de groeiende behoefte van lokaal, eerlijk, echt, gemak en buitengewoon lekker van smaak. Deze zuivel met een goed verhaal voegt waarde toe voor de gehele keten. Het overgrote deel van de business komt nu uit retail (80 procent), maar de focus op OOH groeit met klanten als groothandels, zorginstellingen, catering, petrol en inflight (KLM).

Zuivelhoeve is onderdeel van de Roerink Food Family, die ook eigenaar is van De Dessert Meesters (premium private label ijs). Met de tweede generatie aan het roer wil de organisatie zich de komende jaren vanuit de pioniersfase door ontwikkelen naar een volwassen organisatie. Mogelijkheden om de markt te verbreden, nieuwe producten te introduceren en het verder uitbreiden van het distributiepunten krijgt daarbij de focus.

Cultuur
Op het kantoor van Zuivelhoeve in Twente werken zo’n 25 medewerkers. Het is een ambitieuze, open, transparante en ondernemende club met de typische Twentse nuchterheid. Het bedrijf ademt de ontspannen sfeer en drive van een familiebedrijf, waar initiatieven welkom zijn.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select