https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/zuivelfabriek-de-graafstroom/commercieel-manager-export/
People Select
Vacature ingevuld

Commercieel Manager Export

10+ jaar
Bleskensgraaf | 02 jul

Wat ga je doen?

De Commercieel Manager Export gaat de internationale business van De Graafstroom fors uitbouwen. Jij bepaalt op basis van je kennis en ervaring de beste strategie per land om nieuwe accounts aan te trekken en interessante deals te sluiten. Dankzij een breed internationaal netwerk breek je nieuwe markt open en ga je pionieren in landen binnen en buiten Europa. Jij bent zelfstandig verantwoordelijk voor het openen van deuren, investeert in nieuwe en bestaande relaties en zorgt voor succesvolle introducties en concepten. Je vertaalt analyses door naar concrete exportplannen en gaat daarmee zelf aan de slag. In deze functie ben je lid van het MT. Samen met de International Key Account Manager die je aanstuurt realiseer je ambitieuze groeidoelstellingen over de grens.

De Graafstroom zoekt een commerciële, hands on dealmaker met ruime exportervaring en een ondernemersgeest. Jij herkent en ontwikkelt internationale kansen en markten, hebt doorgroeipotentieel en een nuchtere en proactieve inslag. De Commercieel Manager Export beschikt over ruime commerciële en sales ervaring in een internationale omgeving, bij voorkeur in retail en vers. Kennis van de kaaswereld is een absolute plus. Jij bent hands on, nuchter, gebruikt je gezond verstand en houdt echt van pionieren. Het doorgronden en doorvertalen van analyses naar concrete plannen gaat je makkelijk af. Net als het maken van complexe calculaties. Je brengt een frisse impuls in het compacte salesteam en beschikt over een sterke commerciële drive. De door jou geïnitieerde resultaten krijgen veel exposure omdat internationale groei een belangrijk focuspunt is de komende jaren.


Wat biedt de organisatie jou?

Verantwoordelijkheid voor brede exportgroei bij een nuchtere zuivelspeler met sterke groeiambities en een duurzame inslag. Een MT-rol waarmee je intern in de schijnwerpers staat vanwege de focus van de organisatie op internationalisering. Een werkplek waar commercie en productie dicht bij elkaar zitten zodat je zelf de resultaten van je afspraken kunt zien. Je maakt geregeld internationale reizen. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeikansen.


Jouw ervaring

  • 10+ jaar relevante internationale saleservaring in retail en een actueel internationaal netwerk
  • Track record in strategische groei in export
  • Pioniersgeest en ondernemersmentaliteit
  • Achtergrond in food en vers, liefst ook in kaas
  • Commercieel en communicatief sterk, hands on, zelfstandig en proactief
  • Leidinggevende capaciteiten
  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Uitstekende beheersing Nederlands, Duits en Engels en Frans
© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04