Vemedia

Vemedia

Vemedia is een top 3 speler in Nederland in zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten. Het bedrijf is specialist in de productie, verkoop en distributie van zowel eigen merken als producten van derden. Focus categorieën zijn: Calming & Sleeping, Vitamines, Mineralen en Supplementen en Cough & Cold. In Nederland zijn zij bekend van grote eigen merken als Dagravit, Valdispert en Roter en van klassiekers als Sinaspril, Dampo, Shiepz, Roxasect, Natterman, Excilor en Vision. Vemedia brengt verder voor derden bekende merken als Sebamed, P20, Tiger Balm en Otalgan op de markt.

Als onderdeel van de internationale (Franse) groep Cooper Consumer Health is Vemedia een snelgroeiende organisatie met ambitieuze doelstellingen voor verdere expansie in de competitieve en hard groeiende zelfzorgmarkt. Online groei wordt daarbij gezien als een belangrijk groeikanaal en ook innovatie speelt een belangrijke rol. Vemedia wil de komende jaren de nummer 1 positie claimen en werkt hard aan het bereiken van die ambitie. Daarom speelt de organisatie in op de trend dat consumenten het steeds belangrijker vinden goed voor zichzelf te zorgen en helpt hen met de beste oplossingen, die zowel intern worden ontwikkeld als extern ingekocht. Zo worden vitamines bijvoorbeeld ook aangeboden in gummie-vorm.

Het bedrijf is eigendom van een aantal private equity investeerders, waarvan CVC Capital sinds mid 2021 de grootste is. Naast de activiteiten in Nederland heeft Vemedia vestigingen in België, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en Hong Kong. De producten worden geëxporteerd naar diverse Europese landen, Australië, het Verre Oosten en Zuid-Afrika. De huidige consumentenwaarde in Nederland bedraagt meer dan 100 miljoen euro.

De activiteiten voor de Nederlandse markt van de Vemedia Consumer Health Groep zijn verdeeld over 2 B.V.’s: Vemedia en Imgroma. Deze opereren als zelfstandige ondernemingen vanuit het hoofdkantoor in Diemen, hier is ook de fabriek te vinden. Het belangrijkste afzetkanaal is het drogisterijkanaal, maar ook supermarkten, apothekers en online spelers zorgen voor een aanzienlijk deel van de omzet. Doel is om snel verder te professionaliseren, efficiënter te gaan werken en de internationale activiteiten meer te integreren.

Cultuur
Het commerciële team bestaat uit ongeveer 40 personen. De cultuur is open, ondernemend en informeel. Er wordt veel samengewerkt en het team is trots op de bereikte groei van de afgelopen jaren. Verantwoordelijkheid nemen, markt- en resultaatgericht denken zijn belangrijk voor succes in een zeer concurrerende markt.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement