Veepee

Veepee

Producten van premium merken aanbieden voor de aantrekkelijkste price points. Met dat uitgangspunt is Veepee – voorheen vente privee en Vente-Exclusive – in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste Europese e-commercewebsites. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in de outletverkoop van premium merken. Sterker nog: Veepee is de uitvinder van het concept van online flash verkopen; het korte tijd aanbieden van producten van internationale premium merken tegen sterk verlaagde prijzen aan een besloten community. Elke dag is er nieuw aanbod op de site met kortingen tot wel 70 procent. Producten die ze aanbieden zijn onder meer in de categorieën fashion, reizen, vrijetijdsbesteding en wijn. Veepee verkoopt voor klanten in een paar dagen tijd een flink aantal geselecteerde producten, laat deze vervolgens naar het eigen warehouse sturen en verzendt ze aan de consument.

Flash sales

Veepee is in 2006 ontstaan in België, waar twee ondernemers de eerste online flash sales website startten. Vanaf het begin werkten ze met het concept van bekende merken tegen hoge kortingen. Na 3 jaar heeft het bedrijf meer dan een miljoen leden in de Benelux en inmiddels zijn dat er al miljoenen wereldwijd. Dankzij een reeks strategische overnames van winstgevende marktleiders in Europa en Latijns-Amerika is het inmiddels Franse Veepee de laatste jaren exponentieel gegroeid en verbreedt het aanbod steeds verder. Meer dan 800 fashion en lifestyle merken bieden er hun producten al aan. De scale-up is inmiddels actief in twaalf landen en heeft meer dan 6.000 medewerkers die zich elke dag inzetten voor de best mogelijke shopping experience. Nederland wordt daarbij gezien als een belangrijke groeimarkt waar nog veel kansen liggen.

Het Nederlandse team is toepasselijk gevestigd in het Amsterdams World Fashion Center. Sinds 2022 valt dit team van ongeveer 35 medewerkers rechtstreeks onder het Franse moederbedrijf. De lokale organisatie met een scale-up vibe professionaliseert zich snel. Het team bestaat uit ongeveer 20 salesmedewerkers en 15 tech-specialisten, waarbij het sales/sourcing team is opgedeeld in een Fashion team en een Home & Deco team.

Cultuur

Teamwork, innovatie en creativiteit staan bij elk project van Veepee centraal. Nieuwe ideeën zijn meer dan welkom en successen worden gevierd. De werksfeer is informeel, stimulerend en aangenaam en het motto is er: ‘Work hard, party harder!’. De organisatie geeft medewerkers de ruimte om in hun vaardigheden te investeren. Ook kun je in verschillende vakgebieden aan de slag om door te groeien in hun carrière.

2023 Copyright - People Select