Upfield

Upfield

Upfield biedt een smaakvol portfolio van iconische merken, gericht op het leveren van voedzame en duurzame plantaardige oliën en vetten voor zowel retail als foodservice. Ze zijn de organisatie achter bekende merken zoals Becel, Blue Band, ProActiv, Flora, Bertolli en I Can’t Believe It’s Not Butter. Ook behoren innovatieve merken zoals Violife (vegan) tot hun assortiment.

Het doel van deze gedreven onderneming is om mensen gezonder en gelukkiger te maken met voedzame, heerlijke, natuurlijke en plantaardige producten die zowel goed zijn voor de mens als voor de planeet. Dit bereiken ze met een divers productaanbod in de categorieën Margarine & Melanges, Kookroom, Olijfolie en Plantaardige variaties op kaas en room.

In Nederland is Upfield de belangrijkste leverancier binnen de margarine-categorie en de grootste aanbieder van plantaardige voeding. Hier zijn ze trots op, aangezien margarines in 2024 nog steeds goed zijn voor het overgrote deel van de omzet.

Het succes van Upfield begon in 1871, toen de uitvinder Hippolyte Mège-Mouriès zijn patent voor plantaardige spreads verkocht aan de ondernemende familie Jurgens. Vanaf dat moment is de organisatie, een voorloper van wat later Unilever zou worden, een innovatieve leider in de plantaardige spreads-industrie. Sinds het prille begin verlegt Upfield de grenzen op het gebied van smaak, gezondheid en voedingswaarden. In december 2017 werd de spreads-tak verkocht en ontstond Upfield als zelfstandig bedrijf. Tegenwoordig vindt de R&D en productinnovatie plaats in Wageningen. Na een uitdagende periode door stijgende grondstof- en energieprijzen, is er nu weer volop ruimte voor innovatie en het sluiten van goede deals.

 

Cultuur

Het commerciële team van ongeveer 50 medewerkers werkt vanuit het open, ruime en informele Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam (Zuidas). Hier heerst een winnaarsmentaliteit waarbij medewerkers snel beslissingen durven te nemen, no-nonsense zijn en sterk resultaatgericht werken. Successen worden uitgebreid gevierd en persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Er is volop ruimte voor medewerkers om snel stappen te maken binnen de organisatie.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement