https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/upfield/
People Select

Upfield

Met een smaakvol portfolio van beroemde merken zorgt Upfield voor voedzame en duurzame plantaardige oliën en vetten voor breed gebruik in retail en foodservice. Merken die iedereen kent en al generaties lang gebruikt worden in vele keukens, zoals Becel, Blue Band, ProActiv, Flora, Rama en I Can’t Believe It’s Not Butter.

Private Equity

Dit bedrijf is vanaf het eerste begin een leider in de plant-based spreads industrie. Dat zijn zij al sinds de uitvinder, Hippolyte Mège-Mouriès, het patent voor het maken van plant-based spreads in 1871 heeft aangevraagd. Het bedrijf werd in 1930 bekend als Unilever na een fusie van Margarine Unie en Lever Brothers. Na jaren van significante groei werd in december 2017 het bedrijf verkocht en ging verder als Upfield. De Nederlandse markt wordt bediend door Upfield Nederland, dat valt onder de unit Southwest Europe. De organisatie is snel, agile, ondernemend en heeft de mindset van een start-up. De bruto-omzet bedraagt momenteel circa 300 miljoen euro per jaar, waarvan het merendeel afkomstig is uit retail.

Hypermodern

Het hypermoderne en hippe kantoor van Upfield, bij de eigen productiefaciliteit, zit op de Nassaukade In Rotterdam.  In totaal werken er een paar honderd medewerkers bij Upfield Nederland, waarvan ongeveer 40 in de commerciële tak. Door de recente overname is de organisatie zich nog aan het ontvlechten van Unilever. De medewerkers zijn er ondernemend, nuchter, pragmatisch, zeer resultaatgericht, maar proberen elkaar ook te helpen waar mogelijk.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04