Uniekaas

Uniekaas

Uniekaas is het oudste kaasmerk van Nederland. Al meer dan 60 jaar maken ze er de lekkerste kazen volgens origineel receptuur en Goudse tradities. In de jaren ‘50 werd de Nederlandse Kaas Unie (NKU) opgericht, een coöperatie van boeren die samen als eerste met een kaasmerk op de Nederlandse markt is gekomen. De kaasmeesters van Uniekaas zetten anno 2023 nog steeds elke dag al hun zintuigen in om de meest smaakvolle kazen te selecteren. In het kaaspakhuis in Kaatsheuvel ligt circa 1,5 miljoen kilo kaas natuurlijk te rijpen zodat de smaak perfect tot zijn recht komt. 

Eind 2017 hebben DOC Dairy Partners en Uniekaas hun krachten gebundeld. Sinds mei 2021 zijn beide bedrijven verder gegaan onder de naam Uniekaas Holland BV. Ook is Uniekaas onderdeel van het Duitse moederbedrijf DMK. DMK is met het verwerken van 7,1 miljard liter melk per jaar de grootste zuivelcoöperatie van Duitsland.

Vanuit het hoofdkantoor van Uniekaas worden de kazen gerijpt, versneden, verpakt en gedistribueerd naar ruim 15 landen, waaronder Amerika, Brazilië en de Aziatische markt. De organisatie voert zowel merk als private label. Naast het leveren van een aantal private label producten, biedt Uniekaas retailers een totaaloplossing door vers voorverpakte binnenlandse en buitenlandse kaas te leveren. Het assortiment wordt constant aangevuld met nieuwe kaasproducten, omdat kaas natuurlijk niet alleen lekker is op een boterham of bij de borrel.

De organisatie zit momenteel in een transformatiefase, waarin de commerciële focus aangescherpt wordt. Doel is om manieren te bedenken om toegevoegde waarde te creëren in deze markt en categorie. Ook moet het merk meer geladen worden en heeft er recent een rebranding plaatsgevonden, waarbij Miljuschka Witzenhausen toegevoegd is als brand ambassador. Verder ligt er veel focus op duurzaamheid en wil de organisatie proactief kansen verzilveren in private label. Deze doelen zorgen voor volop mogelijkheden om persoonlijke impact te maken binnen de organisatie.

Cultuur

Uniekaas heeft een open en platte organisatiestructuur, waar ondernemerschap van de medewerkers wordt gevraagd. Dit betekent dat je kansen ziet, initiatief neemt, meedenkt, aanpakt en vooral: je verantwoordelijkheid neemt. De cultuur van Uniekaas is nuchter en wordt gekenmerkt door ondernemerschap, bereidheid om elkaar te helpen en resultaatgericht samenwerken. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Op het kantoor in Kaatsheuvel werkt een ambitieus en behulpzaam team van circa 20 medewerkers.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement