Uniekaas

Uniekaas

Uniekaas is het oudste kaasmerk van Nederland. Al meer dan 60 jaar maken ze er de lekkerste kazen volgens origineel receptuur en Goudse tradities. In de jaren ‘50 werd de Nederlandse Kaas Unie (NKU) opgericht, een coöperatie van boeren die samen als eerste met een kaasmerk met op de Nederlandse markt kwam. De kaasmeesters zetten anno 2021 nog steeds elke dag al hun zintuigen in om de meest smaakvolle kazen te selecteren. In het kaaspakhuis in Kaatsheuvel ligt circa 1,5 miljoen kilo kaas natuurlijk te rijpen zodat de smaak perfect tot zijn recht komt.

Eind 2017 hebben DOC Dairy Partners en Uniekaas hun krachten gebundeld. Vanaf 1 mei 2021 zullen beide bedrijven verder gaan onder de naam Uniekaas Holland BV. De organisatie is onderdeel van het Duitse moederbedrijf DMK. DMK is met het verwerken van 7,1 miljard liter melk per jaar de grootste zuivelcoöperatie van Duitsland.

De organisatie zit momenteel in een transformatiefase, waarin de commerciële focus aangescherpt. Doel is om manieren te bedenken om toegevoegde waarde te creëren in deze markt en categorie. Hiervoor zijn volop kansen, waardoor veel persoonlijke impact te maken valt binnen de organisatie.

Uniekaas heeft een platte organisatiestructuur, waar ondernemerschap van de medewerkers wordt gevraagd. Dit betekent dat je kansen ziet, initiatief neemt, meedenkt, aanpakt en vooral: je verantwoordelijkheid neemt. De cultuur van Uniekaas is no-nonsense en wordt gekenmerkt door ondernemerschap, bereidheid om elkaar te helpen en resultaatgericht samenwerken.

2023 Copyright - People Select