Trendiy

Trendiy

Trendiy is dé autoriteit op het gebied van raamdecoratie voor B2B. Met een compleet assortiment aan standaardmaten én op maat gemaakte producten zorgen ze voor het succes van deze categorie voor hun klanten. Al meer dan 50 jaar produceren en assembleren ze raamdecoraties voor doe-het-zelf winkels, woondiscounters en online shops in heel Europa. Dankzij hun omnichannel-aanpak en hoogwaardige service concurreren ze moeiteloos met het aanbod uit het Verre Oosten.

De organisatie maakt deel uit van de B&C Group, een Europese specialist in raamdecoratie die de komende jaren de internationale grenzen verder wil verkennen met zowel merken als private labels. Dit bedrijf is al actief in landen als Polen, Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Italië, België en Nederland. Begin 2021 werd B&C overgenomen door Springs Window Fashions (Springs), een van de wereldwijde leiders in raambekleding. Het doel van de groep is om de komende jaren aanzienlijk te groeien, terwijl de kwaliteit en service op het hoogste niveau blijven. Door de retailers te ontlasten, helpen ze actief bij het behalen van succesvolle verkoopresultaten.

Trendiy heeft een groot aantal SKUs in de doe-het-zelfsector (ongeveer 1.200) en levert artikelen zoals rolgordijnen, jaloezieën, lamellen en vouwgordijnen. 95 procent van de omzet komt uit private labels. De grootste groei wordt verwacht van op maat gemaakte raamdecoraties, die momenteel goed zijn voor 25 procent van de omzet. De markt voor de standaard maat producten, goed voor van 75 procent van de totale omzet, is relatief stabiel. De huidige jaaromzet bedraagt ongeveer 110 miljoen euro.

De organisatie ondergaat momenteel een proces van professionalisering. Er wordt steeds meer nadruk gelegd op handelen vanuit strategie en data. Klanten worden steeds meer ondersteund bij de ontwikkeling van de algehele categorie. Een belangrijke Nederlandse klant is Intergamma, met de Gamma- en Karwei-formules. Er bestaat een uitgebreide, strategische en nauwe samenwerking met hen.

Cultuur

Ongeveer 250 medewerkers werken in een open, informele sfeer op het moderne hoofdkantoor in Nunspeet, in hecht teamverband. Samenwerking, focus en ‘look outside’ zijn de kernwaarden van het bedrijf. In totaal heeft B&C 800 medewerkers in dienst. Het salesteam is enthousiast, ambitieus en werkt hands-on.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement