https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/the-learning-network/
People Select

The Learning Network

Het ontzorgen van het onderwijs en een leven lang leren leuker maken zit diep in het DNA van The Learning Network (TLN). Waar dat vroeger vooral ging over het leveren van papieren schoolboeken en lesmaterialen, ligt de focus inmiddels steeds meer op de distributie van digitale leermiddelen. Dat The Learning Network daarin succesvol is, blijkt uit de stevige positie die ze innemen op de Twinkle100, de lijst van grootste e-commerce spelers in Nederland.

Elke zomer levert de organisatie meer dan 13 miljoen studieboeken, 4 miljoen digitale licenties en verschillende studiematerialen aan leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo. Ze helpen hun klanten bij de transformatie naar gepersonaliseerd leren. TLN gelooft daarbij dat plezier leidt tot motivatie en motivatie weer tot succes. Daarom vinden ze leerplezier essentieel voor het onderwijs en willen ze dit graag voor iedere leerling en student bereikbaar maken.

Al ruim 80 jaar is de organisatie de grootste educatieve dienstverlener in Nederland. De geschiedenis van TLN gaat terug tot 1927 toen de 13-jarige W.C. van Dijk in Kampen overging naar de tweede klas van het Gereformeerd Gymnasium. Hij probeerde de boeken die hij niet meer nodig had te verkopen en zijn nieuwe schoolboeken tweedehands te kopen. Die onderlinge handel liep zo goed dat hij steeds meer boeken overhield, die hij met winst kon verkopen. Zo ontstond het Overijssels Boekhuis. De boekenzaak groeide en heeft in de loop der jaren meerdere namen gehad, waarvan Van Dijk de bekendste is. Sinds 2003 was er enorme groei door meerdere acquisities (circa 25). Sinds de overname door investeerder TowerBrook in 2017 heet het bedrijf The Learning Network. TowerBrook is B-corp gecertificeerd en maakt zich vanuit purpose hard voor verbeteringen in het onderwijs.

De dienstverlening sluit nauw aan op de wensen en vragen vanuit het onderwijs en onderwijsvernieuwing. De organisatie helpt en begeleidt schoolleidingen en docenten bij persoonlijk onderwijs, (digitale) leermiddelen en het beheer daarvan. Sinds 2020 ondergaat het bedrijf een transitie en waait er een nieuwe wind. TLN zet momenteel vol in op nieuwe mogelijkheden om de markt nog beter te bedienen en ziet daarin een belangrijke rol voor e-commerce. Het opstarten van extra services en platforms is onderdeel van de nieuwe koers.

TLN is een organisatie met veel dynamiek, ook vanwege de huidige transformatiefase, en een stabiele basis. Vanuit vijf winkels en kantoren/distributiecentra in Kampen, Emmen, Amsterdam en België wordt met passie en energie aan de educatieve oplossingen van morgen gewerkt. In totaal werken er ruim 350 medewerkers, met in de zomer jaarlijks zo’n 2.500 studenten extra. Met een eigen academy kunnen medewerkers zich steeds blijven ontwikkelen om eer te doen aan hun motto: Life Long Learning. Medewerkers zijn ondernemend, energiek, gedreven en bescheiden.

© 2022 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04