https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/the-greenery/
People Select

The Greenery

The Greenery is een internationale verkooporganisatie die hun klanten elke dag helpt om een totaalpakket aan duurzame, verse, veilige en gezonde groente, fruit en paddenstoelen te leveren aan de consument. Dat doen zij samen met honderden telers van de coöperatie Coforta en andere ketenpartners uit binnen- en buitenland. Het complete dagvers assortiment gaat internationaal naar supermarkten, groothandelaren, innovatieve e-commercepartijen, cateraars en de verwerkende industrie. Een groot deel van de telers verpakt zelf, waardoor producten rechtstreeks van het land naar de klant gaan. Belangrijke Nederlandse retailklanten zijn Plus en Jumbo, waar ze category captain zijn. Ook leveren ze aan bijvoorbeeld HelloFresh en het Britse Tesco.

Het bedrijf is in 1996 ontstaan uit de toenemende schaalvergroting in de vraag naar producten en stijgende internationale concurrentie. Daarom besloten negen groente- en fruitveilingen en het Centraal Bureau voor Tuinbouwveilingen vanaf dat jaar samen verder te gaan. De toen gestarte coöperatie richtte The Greenery op als hun verkoop-en marketingorganisatie. Inmiddels komt ongeveer eenderde van het aanbod van de eigen telers, wordt eenderde geïmporteerd en het resterende deel wordt extern ingekocht.

The Greenery onderscheidt zich in de markt door de breedte van het producten- en dienstenpakket, de korte lijnen met telers, kennis van de AGF-markt en de aandacht voor innovatie en voedselveiligheid. Alles draait er om het efficiënt en vakkundig beheren en sturen van het brede productaanbod. Voor hun klanten ontwikkelt de versspeler innovatieve producten, custom made schappenplannen en verpakkingen op basis van expertise en marktonderzoek. De transitie die nu gemaakt wordt is dat de behoeften van de consumenten steeds centraler komen te staan. Er wordt wat minder vanuit de teler gehandeld en meer vanuit trends en vraag.

The Greenery staat garant voor betrouwbare leveringen, hoge service en dienstverlening op hoog niveau. Ze denken er graag breed mee met de klant, bijvoorbeeld over promotiemogelijkheden en andere onderscheidende plannen. Bij The Greenery werken ongeveer 1050 medewerkers. De cultuur op het kantoor is nuchter, direct en ondernemend. Mensen zijn flexibel, hands-on en proactief. De dynamiek van vers en de vele (internationale) ketenpartners maken dat er vaak snel en oplossingsgericht gehandeld moet worden en dat er intensieve contacten zijn met interne en externe stakeholders.

© 2022 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04