https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/the-cookware-company/
People Select

The Cookware Company

Het verhaal van The Cookware Company begint in 2007 met GreenPan, de eerste anti-aanbakpan op de markt waarbij geen gifstoffen vrijkomen bij oververhitting. Deze pan met een speciale keramische laag, Thermolon, was het geesteskind van de Belgische jeugdvrienden Jan Helskens en Wim De Veirman. Daarna ging het snel. Het bedrijf is in no time uitgegroeid tot een wereldspeler met vele internationaal befaamde merken en innoveert continu. The Cookware Company is bekend van een breed merkenportfolio met een kwaliteitsassortiment dat varieert van exclusieve tot uiterst betaalbare producten. Denk aan merken als GreenPan, Greenchef, Vita+Verde en Blue Diamond.

In februari 2018 heeft The Cookware Company de succesvolle Nederlandse merken BK, Gero, Keltum en Van Kempen & Begeer overgenomen van de Royal Delft Group. Daarmee is het assortiment uitgebreid met twee merken met een lange historie en een sterke marktpositie. Ook heeft het bedrijf diverse licenties om producten op de Europese markt te brengen, waaronder KitchenAid en OXO Cookware. De pannen, potten en het keukengerei van The Cookware Company worden in meer dan 100 landen verkocht via een breed scala aan kanalen. De producten liggen op het schap in supermarkten, kookwinkels, warenhuizen en groothandels, worden verkocht via een groot aantal e-tailers, shopping-tv en het luxe bestek van Van Kempen & Begeer ligt zelfs bij juweliers.

Vanuit het hoofdkantoor in Belgiƫ wordt nauw samengewerkt met de vestigingen in New York, Londen, Hongkong, Tokio en Delft om de marktpositie nog verder te verstevigen en te groeien. Technologische innovaties en klantgericht denken helpen daarbij. Vanuit Nederland (voorheen de organisatie van BK Cookware) werken de marketeers aan producten en innovaties die internationaal hun weg vinden naar consumenten en worden nieuwe merkstrategieƫn voor de wereldmarkt uitgedacht.

Het Nederlandse kantoor zit op een nieuwe locatie in Wateringen, het logistieke gebeurt in Waddinxveen. Het is de bedoeling dat Waddinxveen een belangrijk distributiepunt wordt voor de Europese markt. De sfeer is er ondernemend, dynamisch en gedreven. De groeiplannen zijn ambitieus en er wordt vol ingezet op een frisse impuls om die te behalen. Daarnaast staan gezondheid en veiligheid er voorop.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2022 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04