https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/swinkels-family-brewers/webshop-manager-kroon/
People Select
Vacature ingevuld

Webshop Manager Kroon

4+ jaar
Lieshout | 29 dec

Uitdaging

Bouwen aan een online bierconcept, de directe lijn van brouwer naar de tap.

Over Kroon | Bavaria

Kroon bier heeft onlangs een geheel nieuwe manier van bier bestellen gelanceerd. Horecaondernemers kunnen nu online fusten bestellen, zoals ze ook gewend zijn als consument te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com. Vandaag bestellen is morgen in huis, ze hebben geen kater van verplichtingen en betalen een vaste, concurrerende prijs. Kroon biedt zo maximaal gemak en vrijheid aan ondernemers. Een ideaal concept voor kleinere horecagelegenheden als kantines, verenigingen en lunchrooms. De fusten worden rechtstreeks vanuit de brouwerij bij de klant afgeleverd door een externe logistiek dienstverlener.

Kroon is een ambachtelijk bier met een rijke historie. Voor het begin van Kroon moeten we bijna vier eeuwen terug in de tijd. Naar Oirschot in 1627 om precies te zijn. In dit bourgondische dorp in Noord-Brabant start de familie Croonenborch namelijk met het brouwen van een traditioneel, smaakvol pilsener.

Eind jaren negentig wordt Kroon overgenomen door familiebedrijf Bavaria. Voor het eerst in de geschiedenis, kan heel Nederland nu genieten van dit smaakvolle bier. Gebrouwen naar traditioneel recept en door de eeuwen heen verder verfijnd. Kroon is een even eigenzinnig als toegankelijk bier. Door kenners omschreven als een zuiver, doordrinkbaar pilsener met een vleugje bloemen en hop in de neus.

De cultuur van Bavaria is ondernemend, informeel en pragmatisch. Zelf startend vermogen, het inzetten van je goede stel hersens en “getting things done” maken je succesvol binnen dit bedrijf. Bij Bavaria kan je jezelf zijn, je authenticiteit tonen en je ambities waarmaken.

De functie

Als Webshop Manager ben jij verantwoordelijk voor het online sales resultaat van ons nieuwe online bierconcept onder het merk Kroon. Je houdt je bezig met de commerciële propositie, de algemene uitstraling, de vindbaarheid, de navigatie en het ontwikkelen van de functionaliteit van de webshop en website. Je zorgt ervoor dat het concept opvalt in de markt (on- en offline) en trekt horeca ondernemers naar onze site. Het genereren van traffic naar de webshop en het optimaliseren van de conversie met als doelstelling meer online sales is jouw prioriteit, je stuurt op targets en ROI.

Je analyseert klantbehoeften en trends uit de online biermarkt en vertaalt deze in de marktstrategie. Je werkt nauw samen met het reclamebureau en stuurt hen aan om retentie en acquisitie campagnes op te zetten volgens een campagnekalender. Je voert samen met het online bureau optimalisaties door met als doel binnen de online biermarkt voorop te lopen in de customer experience en Kroon brand experience. Je meet en analyseert continu, zodat je fact based beslissingen kunt nemen om de webshop, campagnes en ook het logistieke/ financiële proces te optimaliseren.

Het gaat om een uitdagende parttime baan (3 dagen per week) bij een van de grootste bierbrouwers. Je krijgt de kans om een volledig nieuw business model in de Nederlandse biermarkt te introduceren. Je bent in deze rol de concept owner, je stuurt op kwaliteit, kosten en planning en doelstellingen ten aanzien van traffic en conversie (ROI).

De kandidaat

Je hebt ervaring in en een passie voor online én bier. Je hebt een WO- of HBO opleiding afgerond en bent absoluut sales gedreven. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met ontwikkeling van websites, webshops, online sales en content marketing. Ervaring in retail of fmcg is een pré. Deze rol is parttime, voor drie dagen in de week.

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04