https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/swinkels-family-brewers/
People Select

Swinkels Family Brewers

Gebrouwen volgens familietraditie

Mensen bij elkaar brengen en laten genieten. Het brouwen van bier zit al 300 jaar in de genen van deze onafhankelijke familiebrouwerij. Met voor elk moment een passend biertje, elk met een eigen smaak en karakter. De brouwerij van Swinkels Family Brewers is daarmee één van de oudste van Nederland en werd in 1719 voor het eerst genoemd. Het bier groeide van lokale Brabantse drank tot een wereldbier van formaat dat in meer dan 130 landen verkocht wordt. Een historie om trots op te zijn. Jaarlijks wordt inmiddels zo’n 7,2 miljoen hectoliter bier geproduceerd in de 8 brouwerijen in Nederland, België en Ethiopië.

Swinkels Family Brewers is sinds juni 2018 de naam voor de organisatie die eerder Bavaria heette, naar de brouwerij die in 1925 werd opgericht door de drie gebroeders Frans, Piet en Jan Swinkels. 'Bavaria' was een verwijzing naar het 'Beiersch bier', zoals ondergistend of pilsenerbier toen vaak werd genoemd. Vele merken verder staan vakmanschap en intuïtie nog steeds centraal bij de brouwerij en kijken ze altijd of het nog beter kan. Inmiddels wordt het merendeel van het biervolume wereldwijd geëxporteerd. Sinds 2014 zwaait de zevende generatie Swinkels’ de scepter in het familiebedrijf.

Swinkels Family Brewers is anno 2022 nog steeds 100% onafhankelijk en dat vertaalt zich door in hun werkwijze. Ze doen dingen soms net anders dan anderen en varen graag hun eigen koers. Zo vermouten ze hun eigen gerst en beschikken ze over een eigen mineraalwaterbron. Ook zijn ze druk bezig met circulair ondernemen en duurzaam brouwen. De organisatie groeit intussen verder door zowel autonome groei als door groei uit new business en overnames. De laatste jaren investeert de brouwerij in het uitbreiden van de speciaalbier-categorie. Sinds de overname van Palm is het assortiment vergroot met bekende merken als Palm, Cornet, Rodenbach en Brugge. En door het acquireren van bierspecialist – en groothandel Bier&cO is het portfolio nog verder verbreed en omvat dit inmiddels meer dan 300 bieren.

Op het hoofdkantoor proef je in alles terug dat het een familiebedrijf is, mag je jezelf zijn en voel je je makkelijk thuis. Ondernemerschap, inzet en resultaat behalen zijn belangrijke doelen van de organisatie. De kantoorruimtes zijn modern en bieden naast flexplekken ook een eigen sportschool. Zelfstartend vermogen, verantwoordelijkheid nemen en met open vizier dingen voor elkaar krijgen maken je succesvol in dit bedrijf. De sfeer is er open en direct. De interne lijnen zijn er kort. Kernwaarden zijn niet voor niets ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerken.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04