https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/swinkels-family-brewers/
People Select

Swinkels Family Brewers

Gebrouwen volgens familietraditie

Mensen bij elkaar brengen en laten genieten. Met die missie is het bier van Swinkels Family Brewers in meer dan 130 landen te koop en uitgegroeid van lokale Brabantse drank tot wereldbier van formaat. De brouwerij van Swinkels Family Brewers is één van de oudste van Nederland en werd in 1719 voor het eerst genoemd, maar stamt waarschijnlijk al uit het eind van de zeventiende eeuw.

Grootste

Swinkels Family Brewers is sinds juni 2018 de nieuwe naam voor de Bavaria N.V. Hoewel de organisatie nu een van de grootste brouwerijen van Nederland is met meer dan 700 miljoen liter bier per jaar, levert de dorpsbrouwer uit Lieshout de eerste eeuwen alleen bier aan klanten in de directe omgeving. Manieren om bier lang goed te houden en snel te transporteren zijn er nog niet. In 1925 richten de drie gebroeders Frans, Piet en Jan Swinkels de firma Gebroeders Swinkels op en noemen ze hun brouwerij 'Bavaria', een verwijzing naar het 'Beiersch bier', zoals ondergistend of pilsenerbier toen vaak werd genoemd. Inmiddels wordt meer dan 60 procent van het biervolume geëxporteerd, waarbij onder meer de markten in Rusland, Azië, Oceanië en Amerika sterk groeien. Sinds 2014 zwaait de zevende generatie Swinkels’ de scepter in het familiebedrijf.

Merkenportfolio

Met de overname van Palm in mei 2016 voegt de Brabantse brouwerij 7 merken speciaalbier toe aan het merkenportfolio. Deze merken vormen een mooie aanvulling op het assortiment. Behalve Palm horen ook merken als Cornet, Rodenbach en Brugge nu bij het nieuwe portfolio. Swinkels Family Brewers verwacht er internationale successen mee te gaan behalen. In totaal zitten er circa zestig verschillende speciaalbieren in het portfolio. De match tussen de twee familiebedrijven belooft dus nieuwe kansen voor de toekomst.

Ondernemerschap

Bij Swinkels Family Brewers gaat het vooral om ondernemerschap, inzet en resultaat behalen. Op het hoofdkantoor proef je nog steeds dat het een familiebedrijf is, mag je jezelf zijn en voel je je makkelijk thuis. Zelfstartend vermogen, verantwoordelijkheid nemen en met open vizier dingen voor elkaar krijgen maken je succesvol in het bedrijf. De sfeer is er open en direct. De interne lijnen zijn er kort. Kernwaarden zijn niet voor niets ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerken.

 

 

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04