https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/sofidel/
People Select

Sofidel

Sofidel is een van oorsprong Italiaans, multinationaal familiebedrijf dat wereldwijd een van de marktleiders is in tissuepapier. In Europa is het zelfs de op een na grootste speler. Sofidel produceert tissuepapier voor huishoudelijk en hygiënisch gebruik met een portfolio dat bestaat uit toiletpapier, keukenrollen, servetten, papieren zakdoekjes en tissues. De organisatie voert meerdere A-merken, waarvan Regina internationaal de bekendste is. Andere premium merken zijn onder meer Nalys, Cosynel, Softis, Nicky, Thirst Pockets en Kittensoft.

Duurzaamheid zit bij Sofidel vervlochten in het gehele productiesysteem. Vanuit de gedachte ‘Less is more’ worden bewuste keuzes gemaakt om natuur en mens zo min mogelijk te belasten. Het bedrijf heeft zich in 2008 als eerste tissueproducent aangesloten bij het internationaal klimaatprogramma voor bedrijven van het Wereldnatuurfonds en heeft zichzelf forse duurzaamheidsdoelen voor 2030 gesteld. Daarbij is veel aandacht voor het verminderen van het watergebruik, de verantwoorde inkoop van grondstoffen, en het verminderen van de stikstofuitstoot en afval. Maar er is meer, alle bedrijfswagens zijn hybride en het gebruik van plastic wordt vermeden.

De organisatie promoot duurzame consumptie door het ontwikkelen van innovatieve producten met een slim design, waardoor bijvoorbeeld de kern van een papierrol klein is zodat er minder materiaal gebruikt wordt. Het doel is om het leven ‘netter, schoner, veiliger, praktischer en plezieriger te maken door te investeren in mensen en innovatie en het promoten van duurzaamheid, commerciële transparantie en respect voor de regelgeving’. Daarbij streeft Sofidel ernaar om ‘waarde te creëren voor klanten, werknemers, partners, aandeelhouders en de hele gemeenschap’.

De Sofidel Group heeft ondernemingen in twaalf landen met in totaal circa 6.600 medewerkers. In 2020 werd bijna 1,5 miljoen ton papier geproduceerd. De oorsprong van het bedrijf ligt in Italië, waar twee ondernemers in 1966 een papierfabriek startten voor tweelaags tissuepapier. Door een toenemende vraag naar toilet- en hygiënisch papier groeide het bedrijf flink en werd ook export al snel belangrijk. Eerst naar buurlanden, maar al snel door heel Europa en zelfs Amerika. De huidige naam Sofidel bestaat sinds 1988.

In Nederland is Sofidel Benelux de nummer 1 speler in vochtvangers keukenpapier en de nummer 3 in toiletpapier. De Benelux-organisatie wordt vanuit België aangestuurd en bestaat uit een team van 18 personen die actief zijn in marketing, sales, category management en customer service.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04