https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/schoonderwoerd/
People Select

Schoonderwoerd

Wat van ver komt, is extra lekker. Schoonderwoerd Vlees is niet voor niets gespecialiseerd in lams-, schaaps-, rund-, en hertenvlees uit voornamelijk Nieuw-Zeeland en Australië. Ze leveren vlees van dieren die alle ruimte hebben gehad om te grazen en groeien in een schoon en natuurlijk gebied. Die gunstige leefomstandigheden zijn terug te proeven in de smaak van het vlees, dat wereldwijd erg gewild is. Dit ondernemende handelshuis levert aan slagerijen, supermarkten en horecagroothandels, maar ook aan de scheep- en luchtvaart, verwerkende industrie en multinationals door heel Europa.

Schoonderwoerd Vlees is een familiebedrijf dat is opgericht in 1945 en begon als slagerij. Eerst werd vooral bevroren lams- en schapenvlees van down under geïmporteerd, later kwam daar ook vers vlees bij. De slagers specialiseerden zich steeds meer in lams- en schapenvlees, maar heeft ook bekroonde en exclusieve runder- en hertenproducten in het assortiment. Zoals premium Greenlea ossenvlees, dat komt van runderen die hun hele leven uitsluitend gras hebben gegeten in de vrije natuur. Inmiddels staat de derde generatie Schoonderwoerd aan het roer. De broers Nimrod en Nigel hebben in 2010 de zaak overgenomen van hun vader die sinds 1986 voor mooie internationale groei heeft gezorgd.

Met leveranciers en afnemers zijn door de jaren heen hechte relaties opgebouwd, waarbij Schoonderwoerd gefocust is op service, kwaliteit en het diepgaand onderhouden van de relatie. Leveranciers worden regelmatig bezocht om de kwaliteit van processen te bewaken en de klanten de vertrouwde continuïteit te garanderen. Schoonderwoerd zorgt voor optimale flexibiliteit van leveringen aan hun klanten, voldoende voorraad van alle producten en heeft bovendien de distributie en logistiek van leveringen in Nederland en België in eigen beheer. De kwaliteits- en voedselveiligheidseisen zijn er hoog. Afzetmarkten zijn naast Nederland, onder meer Duitsland, Finland, Zweden, Spanje, Roemenië en Slowakije.

Het hoofdkantoor staat in Bilthoven, waar ook alle vleesvoorraden volledig geconditioneerd opgeslagen liggen, zodat er efficiënt en snel gehandeld kan worden. In dit familiebedrijf werken circa 18 medewerkers in een modern kantoor. De lijnen zijn er ultrakort zijn en de sfeer is er optimaal. Door corona en de naweeën van de blokkade van het Suez-kanaal is de vraag momenteel groter dan het aanbod en is het zaak de business nog slimmer te organiseren dan normaal.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04