https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/rude-health/
People Select

Rude Health

Onbewerkte en eerlijke ingrediënten

De allerlekkerste muesli ter wereld maken. Eentje met alleen maar onbewerkte en eerlijke ingrediënten. Met die droom beginnen stuntpiloot Nick en marketeer Camilla Barnard in 2005 aan het ontwikkelen van een recept voor The Ultimate Muesli. Gewoon in hun eigen keuken en met hulp van hun buren. Die hebben – net als het Britse echtpaar – genoeg van alle ontbijtproducten die claimen gezond en biologisch te zijn, maar stiekem toch allerlei suikers en andere toevoegingen bevatten.

Nigella

Vrienden en familie helpen mee met proeven en na een paar maanden finetunen is het tijd om het eindproduct onder de merknaam Rude Health te verkopen aan delicatessenzaakjes en natuurvoedingswinkels in hun Londense buurt. Een gouden greep, want al snel ontdekt Nigella Lawson de muesli en stromen de bestellingen binnen. De Barnards zitten intussen niet stil en breiden hun assortiment uit met liefdevol gecreëerde pappen, ontbijtgranen en granola’s. Want ook die producten kunnen gezonder en beter vinden ze. Gedreven door hun droom brengt Rude Health elk jaar wel een nieuwe productlijn uit. Vanaf 2013 zijn dat ook drinks, biologische alternatieven voor melk, zoals kokos- en cashewdrinks.

Droom

De droom om mensen beter te laten eten is nog steeds de basis van het bedrijf. Rude Health gebruikt alleen natuurlijke, ongeraffineerde ingrediënten van de boom of uit het veld en alles draait om smaak. Hun stelregel is dat eten gemaakt moet zijn van eten – zonder verdikkingsmiddelen, smaakmakers of andere toevoegingen. “Als je goed eet, voel je je fantastisch. Zo simpel is het,” aldus Nick Barnard. Met constante innovaties en nieuwe concepten claimt het bedrijf een plek in steeds meer winkelschappen, zodat meer en meer mensen kennismaken met hun natuurlijke productportfolio.

Nederland

Het hoofdkantoor van Rude Health zit in Londen en sinds enkele jaren is in Nederland een compact team bezig met de verkoop in Nederland en daarbuiten. De producten worden verkocht bij onder meer Albert Heijn, Marqt, Holland & Barrett en natuurvoedingszaken. Dat Nederlandse kantoor is er trouwens organisch bijgekomen, omdat Rude Health op zoek ging naar een distributeur in Nederland en tijdens die zoektocht kennismaakte met Karlijn Audenaerde. Zij gelooft zodanig in het bedrijf dat ze de oprichters weet te verleiden een lokale vestiging te starten van waaruit de plannen voor internationale marktuitbreiding vorm krijgen.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04