https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/royal-smilde-bakery/
People Select

Royal Smilde Bakery

‘Alles voor de bakker!’, met die slogan vertelt Royal Smilde Bakery in één zin kort en krachtig precies wat het doet: het leveren van een breed scala aan producten aan ambachtelijke bakkers, retailers, foodservice professionals, industriële klanten en consumenten. Zoals gebakbodems voor de ambachtelijke bakker, appelflappen voor retailers, saucijzenbroodjes voor de horeca en bakmixen die consumenten in de supermarkt kopen. De bakkerij voert diverse eigen merken, maar is ook groot in co-creatie met andere merken en in Private Label.

Royal Smilde Bakery onderscheidt zich met innovatieve producten, succesvolle marketingconcepten en hoge service op het gebied van verkoopondersteuning en logistieke processen. Hun producten zijn te vinden in supermarkten in Europa, de VS en China. Bekende merken van het bedrijf zijn: Pruvé en HomeMade. In Nederland wordt samengewerkt met alle retailers en zijn er daarnaast allerlei partnerships met andere merken en partijen, bijvoorbeeld met de Vegetarische Slager en CONO Kaasmakers.

De kraamkamer van de organisatie is de Kitchen Republic. Daar onderzoeken traditioneel opgeleide en ervaren bakkers samen met deskundige levensmiddelentechnologen de nieuwste technologieën en ingrediënten. Op die plek worden voortdurend producten ontwikkeld en geoptimaliseerd en wordt samen met de afdeling Marketing hard gewerkt aan nieuwe concepten. Een mooie plek waar klanten volop voorzien kunnen worden van verse inspiratie.

Royal Smilde Bakery is een samensmelting van een aantal bedrijven, waaronder familiebedrijf Pruvé, Van Welzen Bakkerijen en Van de Leur Banketspecialiteiten. Tevens valt onder deze paraplu ook Smilde Homebaking. Door deze acquisities is de organisatie steeds verder gegroeid en het assortiment verbreed. Royal Smilde Bakery maakt onderdeel uit van de Royal Smilde Food Group, een internationaal opererend concern dat al 150 jaar actief is in de voedingsmiddelenindustrie.

Royal Smilde Bakery heeft productielocaties in Edam, Bolsward en Roden. In Edam wordt vooral bladerdeeg, snacks en (patisserie) halffabrikaten en meringue geproduceerd, waaronder de beroemde roomhoorn. In Bolsward worden gistdegen, zanddegen en diverse typen gebakbodems gemaakt. De samengestelde bakmixen in consumenten- en foodservice-verpakkingen komen uit Roden.

De kernwaarden van het familiebedrijf Royal Smilde zijn: kwaliteit en continuïteit. Een baan bij Smilde Bakery betekent werken in een moderne, dynamische organisatie waarvan de basis is gelegd door ambachtelijk vakmanschap en duurzaam ondernemen. Op dit moment wordt in Edam gewerkt aan de bouw van een modern, nieuw kantoor – met Bakery Café – pal naast de productiefaciliteit. De sfeer is er open, resultaatgericht, informeel, nuchter en professioneel. Het moderne bedrijf biedt medewerkers volop ontwikkelmogelijkheden.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04