Royal Sanders

Royal Sanders

Royal Sanders is een vooraanstaande Europese producent en leverancier van persoonlijke verzorgingsproducten, waaronder geuren, shampoos, deodorant en lotions. Het bedrijf is in 1851 gestart door apotheker Nicolaas Sanders, die medische-, huishoud- en scheerzeep ging produceren in Leiden. Koning Willem III merkt Nicolaas’ bijdrage aan het welzijn en de gezondheid van mensen al snel op en maakt hem hofleverancier. Dit eervolle predicaat zorgt voor extra groei en is het startpunt voor een succesvolle onderneming met inmiddels zo’n 680 medewerkers.

Koninklijke Sanders heeft strategische prioriteiten die gericht zijn op duurzame wereldwijde groei en het verbeteren van de financiële prestaties op de lange termijn. De kernactiviteiten richten zich, naast de productie van de eigen merken, op productie voor producten die onder private merknamen vallen binnen de persoonlijke verzorging en contract manufacturing. De onderneming is inmiddels één van de grootste private label producenten in personal care in Europa. Het grootschalige assortiment aan private label producten wordt geproduceerd voor de bekende food- en drugstores in binnen- en buitenland. Daarnaast is contract manufacturing een essentieel onderdeel van de business. Deze bedrijfstak produceert al jarenlang voor vooraanstaande merken zoals Rituals.

Vlijmen

Het hoofdkantoor met productiefaciliteit en laboratorium ligt in het Brabantse Vlijmen. Naast deze locatie in Nederland zijn er productiefaciliteiten in meerdere Europese landen en dit aantal stijgt snel. Hierdoor kan Royal Sanders zeer snel inspelen op marktontwikkelingen en nieuwe vragen van klanten. Zij kunnen er bovendien altijd op vertrouwen dat de producten voldoen aan alle laatste internationale technische- en kwaliteitseisen voor verzorgingsproducten.

Koninklijke Sanders zit in een gezonde groeifase en de basisprincipes zijn eigenlijk nooit veranderd. Er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van de bestaande producten en met innovatieve ideeën wordt op maat ingespeeld op de unieke behoeften van hun klanten. De locatie in Vlijmen heeft 36 afvullijnen en 5 verschillende productieafdelingen. De eigen merken zijn Van Gils, Odorex, Fresh-up, ProSet, Melkmeisje en Sanicur. De afgelopen covid-periode is de markt exponentieel gegroeid.

Cultuur

Koninklijke Sanders is een platte, hands-on organisatie waar veel verantwoordelijkheid wordt gegeven en er intern nauw wordt samengewerkt. Aangezien de productie er centraal staat, zijn de werktijden van het voltallige personeel hieraan geconformeerd. Het bedrijf voelt zich betrokken bij zijn medewerkers en biedt ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement