Reckitt

Reckitt

Bij Reckitt wordt gestreefd naar een schonere en gezondere wereld. Hun missie is daarom om met hun producten te ‘beschermen, genezen en koesteren’. De organisatie investeert constant in research en development om nieuwe producten te ontwikkelen zodat mensen nog beter voor zichzelf, hun familie en hun hun huis kunnen zorgen. De organisatie wordt hierbij gedreven door een grote passie om een hoge standaard in hygiene, welzijn en voeding bij mensen thuis mogelijk te maken. Zodat zij zich goed voelen en een aangenaam leven kunnen leiden.

Innovatie

Reckitt is een innovatiegedreven, internationale FMCG-producent. Het bedrijf is actief in bijna 200 landen en bekend is van topproducten in de categorieën ‘Hygiene, Health en Nutrition’. Reckitt is de drijvende kracht achter A-merken als Vanish, Durex, Finish, Veet, Strepsils, Dettol en Cillit Bang en is in veel gevallen marktleider in de betreffende categorie. Producten worden voortdurend geïnnoveerd, zodat ze altijd inspelen of voorlopen op de steeds veranderende eisen en wensen van de consument. Bij Reckitt geloven ze met hun can-do mentaliteit in ‘speed over perfection’. Dankzij de hoge snelheid waarmee ze de markt betreden en hun agressieve acquisitiebeleid groeit het bedrijf al jaren harder dan de concurrentie.

De Nederlandse organisatie is vooral gericht op het ontwikkelen van category expertise, trade marketing en sales, waarbij de consument altijd centraal staat bij het bepalen van de juiste lokale strategie. Het Health-portfolio bestaat uit merken als Dettol, Durex, Clearasil, Veet, Nurofen, Strepsils, Strepfen, en Gaviscon. Deze business unit heeft de meeste focus. Het doel is om verder te groeien in de consumenten- en retailmarkt, maar ook bij andere spelers in de gezondheidszorg zoals zorgprofessionals, overheden en verzekeraars. Als rebelse go-getters zoeken ze er graag het randje op. Door de internationale invloeden binnen Reckitt verzekert het bedrijf zich op slimme wijze van breed en divers expertise en blijvende groeikansen in de markt.

Cultuur

Een commerciële en proactieve houding en ondernemerschap staan centraal bij Reckitt. Medewerkers werken hard en krijgen snel veel verantwoordelijkheid. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in het optimaliseren van de teams en onderlinge samenwerking, zodat taken optimaal verdeeld zijn. De wereld van Reckitt is snel en sterk gedreven om winst te behalen. Als dit bij je past biedt het bedrijf ruime doorgroeimogelijkheden, ook internationale.

Lees het interview met General Manager Eelco Ockers

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement