https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/qm-intelligence/
People Select

QM intelligence

Data voor gezonde business

Foodbedrijven en retailers gaan steeds verder in gezonde en duurzame producten, want tegenwoordig willen consumenten weten wat er in hun voedsel zit en waar het vandaan komt. Welke pindakaas is gezonder, of in welk beschuit zit palmolie verwerkt, en: is dat duurzaam? QM intelligence levert tools en data aan bedrijven die kennis in huis willen halen over de gezondheid en duurzaamheid van producten en dit willen inzetten in hun commerciële strategie. QM intelligence gaat dus voor een gezonde business voor foodproducenten en retail, maar ook voor de wereld om ons heen.  


Data

Over bijna alle voedselproducten in de Nederlandse supermarkten levert QM intelligence objectieve en exclusieve data, inclusief een rangschikking, op vier belangrijke duurzaamheidsthema’s: gezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Ze zijn daarin uniek in Europa. Hun producten leveren ze niet alleen aan commerciële bedrijven, maar ook aan overheden, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties. Deze not-for-profit onderneming is eigendom van Stichting Questionmark. Deze moederorganisatie biedt hen toegang tot een enorme database met informatie over ruim 75.000 producten van circa 2500 merken. QM intelligence vermarkt deze informatie via diverse proposities. Dat doen ze nu nog alleen in Nederland, maar de ambities liggen internationaal.


Agile

QM intelligence bestaat sinds ongeveer anderhalf jaar, de moederorganisatie Questionmark is gestart in 2012. De beide organisaties werken sterk samen, zijn zeer agile en hopen de komende jaren sterk te groeien. Business Developer Simon Bunt: “De eerste periode hebben we vanuit de database onze producten ontwikkeld en waren we redelijk intern gericht. Nu gaan we ons juist actief naar buiten richten, de continuïteit van de business borgen en ons USP op de markt brengen. Het mooie is dat wij alles zelf kunnen produceren en niks hoeven te outsourcen. We hebben front end en back end software developers, researchers en marketing. Dat maakt ons snel en de resultaten van wat we doen zijn heel concreet en zichtbaar. Ook werken we graag in partnerships.”


Duurzaam

Bij QM intelligence werkt een compact team van ongeveer tien personen. Ze zijn er pragmatisch en informeel, slim en houden van aanpakken. De gedeelde gedrevenheid om bij te dragen aan gezonder en duurzamer geproduceerd voedsel zorgt ervoor dat het een hechte club is die gezamenlijk van nature hetzelfde doel nastreeft. Medewerkers tonen hun ondernemerschap, nemen zelf verantwoordelijkheid en werken niet in hiërarchische teams, maar volgens het Holacracy managementprincipe.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04