https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/plus/
People Select
Duurzame coöperatie

De missie van Plus is niet om de grootste, maar wel om de allerbeste supermarkt van Nederland te zijn. Alles draait daarbij om inspiratie en gemak voor de klant en daar wordt elke dag hard aan gewerkt. Bijvoorbeeld door alle winkels om te bouwen naar de nieuwe generatie PLUS Briljant, waarbij de focus nog meer ligt op vers en een warme en uitnodigende uitstraling. Vanuit de organisatie wordt voortdurend kritisch gekeken naar wat er beter kan en daar wordt snel op ingespeeld. Dat noemen ze bij PLUS topsport, waar ze energieke, ondernemende mensen voor aantrekken.

 

Coöperatie

PLUS is een financieel sterke en groeiende levensmiddelenorganisatie met 255 aangesloten supermarkten. Die winkels worden gerund door 218 zelfstandig ondernemers, want PLUS is een coöperatie. Samen zorgen zij voor een consumentenomzet van ruim twee miljard euro en een marktaandeel van zo’n 6 procent. PLUS Retail probeert de aangesloten ondernemers maximaal te ondersteunen bij de exploitatie van hun bedrijf. Het gezamenlijke doel is een duurzame bedrijfsvoering waarbij de focus ligt op Aandacht, Kwaliteit, Lokaal en Verantwoord. En dat lukt goed, want in 2015 is PLUS uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt én voor de zesde keer op rij tot Beste Wijnsupermarkt.

 

Biologisch

De centrale organisatie in Utrecht ondersteunt de ondernemers met formule- en huismerkontwikkeling, category management, marketing, promoties, automatisering, opleidingen en het organiseren van lokale activiteiten. Het onderscheidende karakter van PLUS is het grote aantal biologische producten en de hoge service op de winkelvloer. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel; PLUS heeft het grootste assortiment biologische producten en gaat duurzaam om met haar relaties.

 

Vechtlust

De bedrijfscultuur bij PLUS is ondernemend, positief, nuchter, eerlijk, open en levendig. Unit Manager Sepha Smit: “PLUS heeft vechtlust en een enorm groeipotentieel. Er is altijd ruimte voor een goed idee. Soms wordt er gedacht dat het werken bij een coöperatie stroperig is, maar dat ervaar ik helemaal niet zo.” De communicatielijnen zijn kort, er wordt hard en doelgericht gewerkt, maar in een prettige sfeer. Medewerkers hebben mooie doorgroeikansen.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04