Plus

Plus

PLUS is sinds de fusie met Coop in 2022 de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. Beide bedrijven gaan als één nieuwe, sterke coöperatie verder. Gezamenlijk beschikken de organisaties nu over een indrukwekkend landelijk netwerk van ruim 550 winkels. Zo kunnen ze klanten nog beter bedienen. Er wordt gewerkt vanuit een gezamenlijke missie, waarbij elke winkel de vrijheid heeft om zelfstandig te ondernemen, passend bij de lokale omstandigheden. En omdat goed altijd beter kan, blijven ze innoveren om efficiënter, beter of slimmer te werken. Digitale innovaties helpen daarbij.

‘Goed eten, daar houden we van.” Met die slogan deelt de retailer waar hij voor staat: klanten het beste bieden op alle vlakken. Daaronder vallen in de eerste plaats smakelijke en betaalbare producten met een duidelijke herkomst. Klanten moeten zich er verder altijd welkom voelen. PLUS beschouwt zichzelf als meer dan een supermarkt. De retailer is stevig geworteld in de buurten waar hun winkels zitten, want goed zorgen voor elkaar en de buurt is een gedachte die naadloos aansluit bij een coöperatie. PLUS is al zeven keer op rij verkozen tot Meest Verantwoorde supermarkt, jaar na jaar de beste in wijn en de retailer kwam in 2021 uit de bus als Beste Supermarkt van Nederland in het GfK Zomerrapport.

PLUS Retail B.V. is de serviceorganisatie achter de PLUS supermarkten. Vanuit deze organisatie worden centrale diensten zoals marketing, distributie, category management, ICT en financiën uitgevoerd. Doel is om op basis van maximale synergie de winkels optimaal te ondersteunen. Het servicekantoor staat in Utrecht. PLUS is lid van Superunie en heeft duurzaamheid staat hoog in het vaandel; PLUS heeft het grootste assortiment biologische producten en gaat duurzaam om met haar relaties.

De bedrijfscultuur is positief, nuchter, eerlijk, open en levendig. De communicatielijnen zijn kort, er wordt hard en doelgericht gewerkt, maar in een prettige sfeer. Medewerkers hebben mooie doorgroeikansen. Kernwaarden van de organisatie zijn: betrokken, vooruit, open en samen.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement