https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/pietercil-barends/trade-marketeer/
People Select

Trade Marketeer

4+ jaar
Rotterdam | 12 jan

Functieomschrijving

Als Trade Marketeer maak jij scherpe en heldere analyses om het merk Lavazza op basis van gewonnen inzichten verder te ontwikkelen en innoveren. Je probeert het maximale te halen uit de strategische samenwerking met grote klanten als Albert Heijn, Jumbo en diverse Superunie klanten. Dankzij jouw fact-based categorievisie-en je compelling trade stories en plannen ben je een invloedrijke sparringpartner en adviseur voor zowel de klant als je collega’s. Jij stelt jezelf bovendien altijd de vraag hoe iets is ontstaan en stopt pas met analyseren als je hierop het échte antwoord hebt. Je adviezen beantwoorden steeds 2 cruciale vragen: what’s in it for the brand and Pietercil als what’s in it for the retailers? Aan de hand van insights uit onder meer schapanalyses, shopperactivaties, promoties en Nielsen/IRI cijfers doe je concrete voorstellen voor verbeteringen. Ook volg je de ontwikkelingen binnen de markt en trends op de voet. Je gaat regelmatig mee naar de klant om plannen en aanbevelingen te presenteren.

Pietercil Barends zoekt een analytisch sterke en strategische Trade Marketeer die zelfstandig categorieplannen en actionable insights ombouwt naar compelling trade stories per retailer en kanaal en graag mensen verbindt. Jij verzamelt, analyseert elke maand alle relevante marktinformatie en brengt inzichten om het merk verder te innoveren en ontwikkelen. Ook het maken van schappenplannen hoort bij het takenpakket. In deze analytische rol weet je – samen met marketing, sales en Lavazza’s eigen Trade Marketing Manager – succes aan tafel te bereiken en intensiveer je de kwalitatieve partnerships. Je zet hierin graag het extra stapje om maximaal resultaat te bereiken. Zodra je het merk Lavazza strategisch verder hebt uitgebouwd zijn er binnen Pietercil Barends in de functie mogelijkheden om verder te gaan met merken in andere categorieën.

De Trade Marketeer rapporteert aan de National Principal Manager Lavazza & Candarel, Danny van Bueren. Deze ervaren manager zoekt een rechterhand om met verdiepende inzichten de categorie strategisch te laten groeien. Hij zoekt een proactieve en zelfstandige pragmatische collega die nieuwsgierig is, zelf een weg zoekt in de organisatie en de rol en zich graag verder ontwikkelt. Ervaring met grote categorietrajecten bij klanten is een plus. In deze rol heb je de creatieve vrijheid om zelf een nieuwe impuls te geven aan de verder ontwikkeling van Lavazza en ben je een graag geziene strategische partner bij de klant. Je bent naast een uitstekend data-analist ook een stevige gesprekspartner die het belang van fact-based plannen krachtig op de kaart weet te zetten en houden.

De organisatie biedt

 • Een brede en verantwoordelijke rol in trade marketing/category development met een gevarieerd klantenpakket
 • Werken met een internationaal, gerenommeerd merkenportfolio in meerdere kanalen
 • Fact-based plannen en presentaties maken
 • Een rol bij een nuchtere, groeiende internationale FMCG-speler en familiebedrijf
 • Een plek in een compact, gedreven en klantgericht team
 • Diverse interne doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

Kandidatenprofiel 

 • 4+ jaar relevante ervaring trade marketing of category development in FMCG en/of retail
 • Je hebt een passie voor koffie
 • Analytisch en cijfermatig ijzersterk, goed in rapportages maken
 • Ervaring met Nielsen/IRi/GfK-data en Excel+Powerpoint is een must, SiS, 7even is een pré
 • Communicatief ijzersterk, relatiebouwer, stevige en verbindende persoonlijkheid, klantgericht, teamspeler, presentatievaardigheden
 • Zelfstandig, ambitieus, gedreven, proactief, initiatiefrijk, flexibel, sociaal, stressbestendig
 • Goede beheersing Nederlands en Engels

Waar je werkt

Lokale helden maken van grote en kleinere ambitieuze merken, met voor ieder product en land een lokale strategie die werkt. Met die tactiek verzorgt Pietercil Barends voor vele bekende A-merken in supermarkten, drogisterijen en groothandels onder meer de distributie en marketing. Op het Nederlandse kantoor in Rotterdam werken ongeveer 40 mensen. De sfeer is pragmatisch, nuchter en hands-on.

Lees meer over Pietercil Barends 

“In de rol van Trade Marketeer bouw jij de strategische samenwerking met grote klanten verder uit als een invloedrijke sparringpartner. Een uitdagende analytische rol waarin jij het verschil kan maken!”
Danny van Bueren
National Principal Manager

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

Solliciteer op deze functie

Upload hier je gegevens en solliciteer.

© 2023 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04