https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/pietercil-barends/
People Select

Pietercil Barends

Met lokale strategieën de markt bestormen

Voor ieder product en land een lokale strategie die werkt. Met die tactiek als uitgangspunt bestormt Pietercil Barends al jaren succesvol de markt met bekende A-merken in supermarkten, drogisterijen en groothandels. Ze verzorgen de distributie en marketing van merken als Del Monte, Lavazza, Dextro Energy, Candarel, Wilkinson, Uncle Ben’s en Diele, dus zowel food als non-food. Ook de mediterrane producten van Beliès horen erbij. Het doel: hun klanten markt- en omzetleider maken met respect voor de plaatselijke cultuur.

 

Familiebedrijf

Pietercil Barends is onderdeel van de internationale Pietercil Group, een Belgisch familiebedrijf dat is opgericht in 1947. De onafhankelijke groep is actief in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg, een markt van ongeveer 90 miljoen consumenten, en heeft een jaaromzet van circa 230 miljoen euro. Ze werken voor zowel multinationals als lokale bedrijven en hebben producten in zestien verschillende categorieën. De organisatie is continu bezig om haar klanten zo goed mogelijk te bedienen en steeds opnieuw te zorgen voor precies het juiste aanbod op het juiste moment om groei te realiseren.

 

Distributie

De organisatie neemt de volledige distributie uit handen van haar klanten en biedt marketing- en salesoplossingen op maat. Het gaat dan vooral om fabrikanten en merken voor wie Nederland en België relatief kleine afzetmarkten zijn. Ze voeren internationale campagnes uit op lokaal niveau, zorgen voor acties op de winkelvloer voor trade organisaties, ondersteunen het accountmanagement van hun klanten, handelen de logistiek en supply chain af en zorgen voor efficiënte en doelgerichte processen. Bij Pietercil Barends zijn vier divisies: 1 voor non-food, 1 voor foodservice, food 1 (alle producten die je voor 16.00 uur gebruikt) en food 2 (alle producten voor na 16.00 uur, zoals pesto, rijst, pasta, antipasti etc.).

 

Rotterdam

In totaal heeft Pietercil Group circa 175 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Ternat (België), de Nederlandse vestiging verhuist medio 2017 naar Rotterdam. Hier werken ongeveer 45 mensen die zich bezighouden met marketing, sales en field sales. Als distributeur onderhouden zij nauwe contacten met zowel hun principalen (de merkeigenaren/klanten) als met grote retailers. De organisatie is nog altijd een familiebedrijf: ondernemend met respect voor de koers van de familie. De sfeer is pragmatisch, nuchter en hands-on.

© 2020 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04