Pandriks

Pandriks

In de state-of-the art bakkerijen van Pandriks maken ze het beste bake-off desembrood volgens een uniek, innovatief, duurzaam en efficiënt proces. Een proces dat oude tradities en 100 procent natuurlijke ingrediënten combineert met de modernste technologieën. ‘Tijd is smaak’, zeggen ze er graag. Dus rijst het deeg er gemiddeld 24 uur en wordt er gebakken in een stenen oven. Zo kunnen klanten en consumenten genieten van een ambachtelijk, puur en eerlijk brood van topkwaliteit. Zonder kunstmatige toevoegingen, maar met veel tijd en vakmanschap. En dat proef je.

Pandriks is een jonge onderneming die sinds 2012 bestaat en sindsdien explosief groeit. In 6 jaar tijd is de omzet gigantisch snel gegroeid en die groei is nog steeds volop gaande. Het hoofdkantoor in Meppel is opgericht vanuit de filosofie dat traditioneel brood uit het verleden veel beter smaakt dan dat van vandaag. Het bedrijf ontwikkelde vanuit de huidige broodstandaarden daarom een uniek proces dat het beste van vroeger en nu mixt. Het assortiment bestaat uit een breed aanbod aan baguettes, batards, broodje en specialiteiten, zowel conventioneel als biologisch dat met name onder private label wordt verkocht. De broden worden ingevroren afgeleverd en vers afgebakken in de winkel, of thuis door de consument afgebakken. Het ingevroren aanleveren biedt meer flexibiliteit in de keten.

Productiecapaciteit

Pandriks is onderdeel van een holding, die naast Pandriks Bake Off bestaat uit een Britse divisie en de Duitse bakkerij Bio Breadness. Het bedrijf is al jaren een van de snelst groeiende bakkerijen in Europa. De productiecapaciteit is daarom in 2021 flink uitgebreid met een derde, ultramoderne lijn voor bake-off brood en een volledig geautomatiseerd en gekoeld warehouse, waar robots grotendeel het werk uitvoeren. De toevoeging van een vierde productielijn is al gepland. Ook is er sinds 2017 een eigen biologisch bake-off merk: SlooOW dat bij Jumbo verkocht wordt.

Doordat de bakkers en productontwikkelaars van Pandriks nauw samenwerken met klanten en leveranciers, zijn zij op de hoogte van de laatste trends om klanten te verrassen met geweldige producten. Innovatie is de kern van hun ambitie om duurzaam verder te groeien. 

Cultuur

Op het moderne hoofdkantoor in Meppel kijk je vanuit de hal recht de hypermoderne fabriek in. De in totaal ongeveer 95 vaste medewerkers werken in informele, fijne sfeer en delen een can-do mentaliteit. Het is een jonge organisatie waar nieuwe mensen warm onthaald worden en waar veel mogelijk is om de allerbeste te worden.

Meer weten over of samenwerken met ons? Onze experts staan je graag te woord

2024 Copyright - People Select - Privacy statement