https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/mediq/
People Select

Mediq

Een betrouwbare partner in de zorg

Mediq is een belangrijke speler in de internationale gezondheidszorg. Iedere dag rekenen miljoenen patiënten en hun (professionele) verzorgers op de levering van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen van Mediq. Hun missie is dan ook: een betrouwbare partner zijn in de zorg, die mensen in staat stelt het uiterste uit hun leven te halen. Daarom focust het bedrijf voortdurend op het verbeteren en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

Marktposities

Mediq heeft leidende marktposities in veertien landen en startte in 1899 als de Onderlinge Farmaceutische Groothandel (OPG). Een coöperatieve inkooporganisatie die werd opgericht door 91 apothekers. Sindsdien is het uitgegroeid tot een retail- en distributie-onderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Bij alles wat Mediq onderneemt staat de eindgebruiker centraal: er wordt zo veel mogelijk ingespeeld op de wensen en eisen van de consument op het gebied van gezondheidszorg. Daarbij richt Mediq zich niet alleen op mensen die ziek zijn, maar ook op mensen die belangstelling hebben voor preventieve middelen.

Impact

Mediq bundelt kennis, expertise en een internationaal netwerk om zoveel mogelijk impact te hebben. Ze brengen zorgverzekeraars, overheden en zorgprofessionals samen om nieuwe aanpakken en oplossingen te realiseren. Zo hoopt het bedrijf een leidende wereldspeler te worden die medische middelen rechtstreeks bij de patiënt thuis bezorgd. Kostenbeheersing krijgt er veel aandacht. Het bedrijf maakt momenteel een transitie door en wordt een echt dienstverlenende organisatie.

Hart

Bij Mediq werken circa 4.000 mensen, die het hart van de organisatie vormen omdat zij elke dag het leven van patiënten verbeteren. Het hoofdkantoor zit in Utrecht, waar circa 500 ambitieuze en gedreven medewerkers nadenken over mogelijkheden om de zorg nog beter en betaalbaarder te maken. Er werken professionals die zich aangesproken voelen door de maatschappelijke relevantie van de zorgsector. De organisatie drijft op enthousiastelingen met een ondernemende, initiatiefrijke instelling, die flexibel genoeg zijn om succesvol te zijn in een dynamische markt.

Meer weten over dit bedrijf?

Meer weten over dit bedrijf en de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met me op.

© 2019 People Select - Dorpsstraat 74 3732 HK De Bilt - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04