https://peopleselect.nl/opdrachtgevers/makro/commercial-data-specialist/
People Select
Vacature ingevuld

Commercial Data Specialist

3+ jaar | MSc
Amsterdam | 15 jul

Uitdaging

Maken van complexe analyses voor optimale fact-based onderhandelingen en categorie-plannen bij groothandel Makro.

Over Makro Nederland

Makro is sinds 1968 partner voor ondernemend Nederland en biedt een breed en bijzonder compleet assortiment van food en non-food aan iedereen met een eigen bedrijf. Bij Makro is onlangs een nieuwe directie aangesteld die een moderne koers vaart en met een reorganisatie een frisse wind door de groothandel laat waaien. In oktober 2017 moeten alle 17 vestigingen volgens dit nieuwe concept opereren, waarbij de focus steeds meer op food ligt. De winkels zijn overzichtelijker, afdelingen zijn vernieuwd en het assortiment in food, vooral vers, is uitgebreid. Ook zijn er dagelijks productdemonstraties en lopen op de winkelvloer productspecialisten rond voor specialistische toelichtingen en hulp. De nieuwe strategie van de groothandel focust helemaal op de behoefte van ondernemers met een tactiek om specifieke diensten aan te bieden.

De functie

Als Commercial Data Specialist bij Makro adviseer en ondersteun je de category managers. Als data specialist kom je bij Makro in een walhalla terecht, want het bedrijf beschikt over zeer geavanceerde en geïntegreerde analyse tools, waarmee ze voorloper zijn op het gebied van fact-based negotiations. Met jouw analyses en data-kennis verzorg jij de cruciale fact-based basis voor onderhandelingen en de ontwikkeling van categorie-plannen. Jij weet analyses intern overtuigend over te brengen en drukt met je bevindingen dus een grote stempel op de gewenste groei. Van maart tot september ben je vooral bezig met analyses voor category management plannen. Van september tot maart stort je je juist op de onderhandelingen. In deze functie heb je dus een operationele, maar zeker ook een strategische en tactische rol. Verwacht wordt dat jij als nieuwkomer een frisse wind in het team brengt met kennis en ideeën die je elders hebt opgedaan.

De kandidaat

Jij hebt een universitair werk- en denkniveau en minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in commerciële controlling. Je hebt ruime ervaring met complexe analyses in een retail omgeving. Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands en bent handig met programma’s als Excel en Powerpoint.

Meer informatie? Vragen? Neem contact op.

© 2021 People Select - Maliebaan 80A 3581 CW Utrecht - info@peopleselect.nl - 030 63 739 04