Makro

Makro

Makro is partner voor ondernemend Nederland en biedt een breed en bijzonder compleet assortiment van food en non-food aan iedereen met een eigen bedrijf. Het verkoopt een breed scala aan dagverse producten rechtstreeks van de teler, maar geeft ook extra service. Makro gelooft dat partnerschap het best werkt in een transparante organisatie en heeft openheid van zaken daarom hoog in het vaandel staan. Makro is sinds 1 januari 1998 onderdeel van de Duitse METRO GROUP, een internationaal georiënteerde, beursgenoteerde handels- en dienstengroep met een omzet van 67 miljard euro in 2012.

Winkelformule

Eind jaren zestig introduceert Makro een unieke, gloednieuwe winkelformule, speciaal voor de professionele klant: een groothandel opgezet als supermarkt. De organisatie is opgericht door de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging (SHV) en opent een eerste Makro-vestiging in Amsterdam op 31 oktober 1968. In de jaren daarna volgen verschillende vestigingen in Nederland en al snel is de zelfbedieningsgroothandel – met inmiddels zeventien vestigingen – niet meer weg te denken.

Specialisten

Bij Makro is onlangs een nieuwe directie aangesteld die een moderne koers heeft bepaald en een reorganisatie heeft doorgevoerd. De winkels zijn overzichtelijker geworden, afdelingen zijn vernieuwd en het assortiment is uitgebreid. Op de winkelvloer zijn nu dagelijkse productdemonstraties en beantwoorden productspecialisten specifieke vragen van klanten. Het aanbodpercentage van food is de afgelopen jaren gestegen naar 70 procent. De nieuwe strategie van de groothandel focust helemaal op de behoefte van de lokale ondernemer met een speciale multichannel tactiek om lokaal specifieke diensten aan te bieden.

Talent

De cultuur binnen de Makro is transparant. De afdelingen zijn benaderbaar, open en er zijn korte lijnen met collega’s en directie. Daarnaast is er veel contact vanuit het hoofdkantoor in Düsseldorf. Ook zijn er cross-functionele doorgroeimogelijkheden en eventueel zelfs mogelijkheden voor doorgroei in het buitenland op hoger niveau.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement